Søndag satte Youth Tours vilde kongeetape punktum for tredje afdeling af årets Uno-X Cup - og ligesom de foregående dage var William Blume Levy fra Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior suveræn og vandt både etapen og det samlede klassement, mens Adam Holm Jørgensen fra Team ABC Junior overtog førertrøjen i Uno-X Cuppen.

Den nye udgave af etapeløbet Youth Tour er på kort tid blevet en klassiker i dansk ungdomscykling, og i særdeleshed er den afsluttende kongeetape med de mange højdemeter i landskabet tæt på Holbæk elsket og frygtet af B&U-landevejsrytterne.

Selvom årets Youth Tour blev indledt i silende regn, sluttede etapeløbet i trykkende varme på bakkerne - og første mand over stregen på sidste etape var altså William Blume, der dermed vandt fire og løbets fem etaper. Team ABC Juniors Joshua Gudnitz sluttede som nummer to samlet, og holdkammeraten Adam Holm Jørgensen tog sig både af løbets tredjeplads og af førertrøjen i årets Uno-X Cup.

Se alle resultaterne fra Youth Tour her

Som ventet er Team ABC Junior og Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior stærkt repræsenteret i top 10 af årets Uno-X, men U19-landstræner Michael Berling glæder sig over, at også ryttere fra blandt andet Team Mascot WorkWear og Team Herning CK Junior blander sig i topstriden, og ikke mindst at alle hold er med til at præge løbene, for det siger noget om udviklingen og bredden blandt de danske junior-teams - og årets Youth Tour viser ifølge landstræneren også, at potentialet blandt rytterne i Uno-X Cuppen er stort:

"Youth Tour var tre dage med flot cykelløb på højt niveau, som gav mig rigtigt meget information i forhold til det videre arbejde. På den korte bane fik jeg set, hvem der er klar til den kommende udtagelse til Nations' Cup i Schweiz (Tour du Pays de Vaud, red.), mens jeg på den længere bane fik set rytterne ude i løbssituationer, hvor vi i fællesskab kan arbejde med den enkeltes udvikling," siger Michael Berling.

4. afdeling af Uno-X Cup køres 9. juni i Herning.

 

 Se den samlede stilling i Uno-X Cup her