Efter en tredjeplads, to finaler og fremragende kørsel ved sidste weekends European Cup-afdelinger var det en optimistisk Simone Tetsche Christensen, der tidligere på ugen rejste til årets første World Cup i Manchester – og lørdag aften beviste den danske BMX-stjerne igen, at hun er blandt verdens bedste, da hun sikrede dansk World Cup-guld.

World Cup-guldet kom i hus efter en fantastisk præstation, hvor Simone Tetsche Christensen konstant formåede at bevare roen og overblikket i nogle dramatiske heats. Ligesom til European Cup var det tydeligt, at verdenseliten har øjnene rettet mod OL, og at konkurrencen er blevet ekstremt hård. Det gav nogle meget hektiske semifinaler, hvor sidste års nr. 1, 2, 4, 6 og 7 fra VM røg ud - hvilket dog ikke overraskede landstræner Klaus Bøgh Andresen: 

”Måden, der bliver kørt på, vidner om et meget højt niveau i ’elite women’-klassen i øjeblikket, og der bliver intet givet ved dørene, hvilket sætter Simones præstation i perspektiv,” siger Klaus Bøgh Andresen.

Gennem hele dagen holdt Simone Tetsche Christensen hovedet koldt, men uden at trække sig i de afgørende momenter: 

”Hun holder hovedet koldt i de vigtige situationer og er ikke bange for at tage nogle nærdueller på de rigtige tidspunkter. I finalen vidste hun, at mulighederne var gode for at vinde, så det var fantastisk at se, at hun gjorde det så sikkert og var forrest fra start til slut,” fortæller den danske BMX-landstræner.

Se den danske World Cup-triumf her