Julie Leth og Trine Schmidt sikrede en imponerende World Cup-sølvmedalje ved parløbet i Santiago og understregede dermed det store danske potentiale i den nye olympiske banedisciplin. 

Parløbet køres over 80 omgange med otte indlagte spurter, og her formåede Leth og Schmidt at hente 16 point - blandt andet via en andenplads i sidste spurt. Det danske par blev kun slået af New Zealand, mens Italien blev nummer tre. 

Resultatet er også opsigtsvækkende, fordi det var det danske kvindepars første optræden i World Cup-sammenhæng - og så er det naturligvis interessant, fordi parløbet som bekendt er på OL-programmet i Tokyo. 

Danskerne i front for World Cuppen

Efter weekendens World Cup-afdeling i Santiago, Chile ligger de danske herrer i toppen af den samlede stilling i parløb, 4.000 meter holdløb og pointløb. 

4.000 meter-holdet kørte sig ind på en syvendeplads i Santiago, selvom der var tale om et meget ungt hold Kristian Kaimer Eriksen, Mathias Krigbaum, Mathias Larsen og Matias Malmberg

I parløbet blev Mathias Krigbaum og Mathias Larsen nummer seks, og dermed sendte de Danmark til tops i World Cup-stillingen, hvor Danmark har 1450 point - 150 flere end Belgien på andenpladsen.

Femte og sidste World Cup-afdeling er i hviderussiske Minsk den 19. til 21. januar.