Junior Women

Danmark får automatisk én plads, og pladsen vil blive givet til den bedst rangerende junior women-rytter i den samlede European Cup. Pladsen vil blive givet, så snart den endelige rangering af European Cup er offentliggjort efter den sidste afdeling i Blegny, Belgien d. 19.-20. maj.

 

Junior Men

Danmark slutter som nr. 25 på nationsranglisten pr. 31/12-2017 og får én plads (11 point fra at få to pladser).

Pladsen vil blive givet til den bedst rangerende junior men-rytter i den samlede European Cup. Pladsen vil blive givet, så snart den endelige rangering af European Cup er offentliggjort efter den sidste afdeling i Blegny, Belgien d. 19.-20. maj.

 

Elite Women

Danmark slutter som nr. 5 på nationsranglisten pr. 31/12-2017 og får dermed fire pladser i Elite Women. Simone Tetsche Christensen har en personlig plads, da hun slutter 2017 som nr. 3 på verdensranglisten.

Simone Tetsche er dermed automatisk kvalificeret til VM i Baku. De resterende fire pladser vil blive givet til de fire højest rangerende på World Cup-ranglisten efter de første seks afdelinger. Pladserne vil blive givet, så snart rangeringen af de første seks afdelinger er offentliggjort efter World Cup i Zolder, Belgien d. 12.-13. maj.

 

Elite Men

Danmark slutter som nr. 21 på nationsranglisten pr.31/12-2017 og får dermed to pladser i Elite Men.

Pladserne vil blive givet til de to højest rangerende på World Cup-ranglisten efter de første seks afdelinger. Pladserne vil blive givet, så snart rangeringen af de første seks afdelinger er offentliggjort efter World Cup i Zolder, Belgien d. 12.-13. maj.

 

Økonomisk støtte

Alle ryttere, der bliver udtaget, vil få en økonomisk støtte på 5.000 kroner til VM. Dog vil der ikke vil blive udbetalt økonomisk støtte, hvis den sportslige vurdering er, at rytteren ikke kan lave verdensrangliste point til VM.

Denne sportslige vurdering vil blive lavet af elitekoordinator Klaus Bøgh Andresen og administrations- og elitechef Jens Erik Majlund.