Danmarks Cykle Union søger en elitechef med tiltrædelse 1. januar 2019. Vi har brug for en stærk og erfaren leder af vores sportslige sektion.

Du skal tage ansvaret for, at et af de mest profilerede sportsforbund i Danmark fortsat ”producerer” talenter og leverer eliteresultater i verdensklasse. Du kommer i førertrøjen og skal være drivkraften i at implementere masterplanen i de kommende år til gavn for talentudvikling og elite i dansk cykelsport.

Danmarks Cykle Union har 33.000 medlemmer fordelt på 333 klubber. Vi er 20 ansatte, som arbejder med udgangspunkt fra Idrættens Hus, Brøndby.

Danmarks Cykle Union er af Team Danmark klassificeret som verdensklasseforbund. Elitechefen står i spidsen for vores elitearbejde og er leder af eliteafdelingen med 12 ansatte og tilknyttede medarbejdere. Målet med arbejdet er i samarbejde med Team Danmark, de danske cykelhold og vores klubber at opnå internationale topresultater og medaljer ved EM, VM og OL.

Du skal i samarbejde med landstrænerne videreudvikle et velfungerende elitesystem inden for cykelsport. Du bliver omdrejningspunktet for elitetænkning og søgen efter high performance i forhold til udvikling af ryttere, træningsmetoder, materiel m.v.

Kompetencer

• Du skal have indgående kendskab til cykelsport på eliteniveau fra en af DCU’s discipliner.
• Du skal være velfunderet inden for eliteidræt generelt.
• Vi søger en robust person med ledererfaring og personlig og ledelsesmæssig pondus. Du skal have gennemslagskraft som leder, kunne inspirere dine medarbejdere samt være robust i elitechef-rollen, da du sidder som frontfigur i et forbund med meget medieopmærksomhed. Desuden vil du også blive vurderet på relevant uddannelse og erfaringsgrundlag.
• Det er vigtigt, at du både kan lede, motivere og coache trænerteamet, arbejde selvstændigt og struktureret, tænke strategisk og har politisk tæft.
• Du skal have gode organisatoriske evner. I arbejdet som elitechef har du overvejende fokus på det målrettede elitearbejde, men du skal også regne med en del administrative opgaver herunder økonomistyring samt projektledelse og projektstyring.
• Som person er du energisk og initiativrig. Det er af stor betydning, at du har gode kommunikative evner både mundtligt og skriftligt – dine arbejdssprog er dansk og engelsk.
• Du evner at stå fast ved de velbegrundede beslutninger, også når uenigheder opstår. Du kan opnå resultater i den særlige kombination af hands on og værdiskabende, langsigtet træner- og elitearbejde.

Ansvarsområder
Du bliver en central person for opfyldelse af DCU’s ambitiøse sportslige målsætninger. Interessenterne er mange. og arbejdet forudsætter konstruktiv dialog og kommunikationen med ryttere, Team Danmark, den politiske ledelse, kolleger, klubtrænere, cykelholdene, løbsarrangører, vores sponsorer og pressen, hvor Danmarks Cykle Union har stor opmærksomhed.


Arbejdsopgaver
• Personaleledelse af landstrænere og staff i eliteafdelingen
• Administrativ og økonomisk ledelse af eliteområdet
• Ansvarlig for udvikling og implementering af elitestrategi – og strategi for talentudvikling
• Ansvarlig for samarbejde med Team Danmark, Antidoping Danmark og øvrige samarbejdspartnere inden for eliteområdet

Stillingen refererer til administrationschefen, og elitechefen indgår i ledergruppen og deltager i bestyrelsesmøder, aktivitets- og budgetseminarer, årsmøder m.m.

Løn forhandles individuelt. Vi tilbyder en høj grad af fleksibilitet og frihed til at planlægge din hverdag.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning på mail til job@dcu-cykling.dk senest den 10. oktober 2018.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte administrationschef Jens-Erik Majlund på mail: jem@dcu-cykling.dk eller på telefon 21455829.