Gå til hoved-indhold

BMX Racing

BMX Racing disciplinen så dagens lys i de tidlige 1970'ere i USA, hvor børn, for at imitere deres motocross-idoler, begyndte at køre om kap på deres cykler på jordbaner. Heraf opstod navnet ”Bicycle MotoCross”, som senere blev til forkortelsen BMX. I dag er BMX Racing en etableret international cykelsportsdisciplin.

BMX Racing er en af cykelsportens mest intense sprintdiscipliner, hvor teknik, overblik og styrke skal gå op i en højere enhed. BMX Racing køres på en kort bane med en række hop og sving, hvor de hurtigste ryttere kan nå op på 40-50 km/t, når de gennemfører et heat, der typisk varer 35-40 sekunder.

Man kan begynde at køre BMX, så snart man kan cykle uden støttehjul!

BMX Racing disciplinen er relativt ny, både i olympisk sammenhæng og som disciplin i Danmarks Cykle Union. BMX Racing var således på det olympiske program for første gang i 2008, mens BMX-disciplinerne overgik fra Danmarks Motor Union til Danmarks Cykle Union i 2017.

På verdensplan er BMX Racing inde i en rivende udvikling, netop fordi disciplinen for 12 år siden blev olympisk. Flere og flere lande satser mere og mere, hvilket år for år øger den internationale konkurrence. I dag arbejder de mest succesfulde nationer med topprofessionelle og målrettede koncepter; ofte inspireret af den måde, der allerede arbejdes på i andre af cykelsportens discipliner.

Udviklingen af disciplinen BMX Racing har udgjort et af Danmarks Cykle Unions indsatsområder siden 2017, idet vi er i færd med at opbygge et målrettet talentudviklingskoncept med udgangspunkt i regionale samlinger, kraftcentertræning og landsholdsaktiviteter på ungdomsniveau. Og så arbejder vi målrettet med en foreløbigt relativt smal elitegruppe.

Kom godt i gang

For at komme i gang med BMX skal du tage kontakt til en lokal klub.

Mange klubber har begynderhold, hvor du vil blive modtaget af erfarne hjælpere, der kan guide dig gennem din første oplevelse med BMX.

Dansk BMX har et rigt klubliv, hvor både gamle og nye og små og store ryttere har et godt sammenhold. Mange af de store konkurrencer bliver afviklet i weekenderne, hvor hele familien er med.

BMX er for alle aldre - fra de yngste på løbecykler til de erfarne i cruiser-klassen!

Landsholdet

Kasper Olsson

Dorte Balle

Magnus Dyhre

Rikke Balle

Marcus Leth

Malene Kejlstrup

BMX-udvalget

Mads Kronborg Agesen

Formand

✉  mads@smartgate.dk  
✆  +45 25117681

Martin Gardezi Aggergaard

Udvalgsmedlem

Mikael Hansen

Udvalgsmedlem

✉  47mikaelhansen@gmail.com
✆  +45 40 56 04 88

Steen Sejer Elkær-Hansen

Udvalgsmedlem

✉  steensejer@hotmail.com
✆  Mob. +45 22 73 80 81

Nyheder om BMX Racing

BMX
BMX-rytter Malene Kejlstrup er officielt udtaget til OL i Paris. Det bliver den 22-årige talentfulde rytters første OL, og hun skal alene repræsentere…
BMX
Der blev sat punktum for årets World Cup, da de sidste afdelinger blev kørt i weekenden.
BMX
Årets VM i BMX bliver afviklet fra 17.-18. maj i Rock Hill i South Carolina, USA.
BMX
Det danske landshold deltager i denne uge i et OL-testevent i Paris, hvor et nyt koncept skal afprøves inden sommerens store sportsbegivenhed.