Gå til hoved-indhold

Cyklecross

Cyklecross er en disciplin, hvor rytterne konkurrerer på en rute, der som regel består af en kombination af veje, marker og stier med forhindringer eller stigninger, der tvinger rytterne til at springe af og på cyklen.

Ruten er 2.500-3.500 meter lang, og der køres op til 60 minutter i elite-klassen for mænd og ca. 40 minutter for kvinder.

Cyklerne ligner almindelige racercykler, men er mere robuste og har en anden geometri, men først og fremmest adskiller dæk og bremser sig fra almindelige racercykler. Der køres med grove, mønstrede dæk, og bremserne er enten cantileverbremser eller skivebremser.

Cyklecrossudvalget

Anders Gudnitz

Formand - terminsansvarlig
 

✉  agudnitz@gmail.com
✆  93881578

Michael Kirkeby Salbo

 Udvalgsmedlem - DM-koordinator


✉  salbo05@gmail.com
✆  +45 23 65 34 60

Thomas Nørup

Udvalgsmedlem - Danish Cross Academy træninger & ruteplanlægning

✉  thnoerup@gmail.com 
✆  22300656

Cyklecross

EM i cyklecross skal i år køres i Frankrig den 4.-5. november i Pont Chateau. Det danske landshold stiller med U19- og U23-ryttere.

Cyklecross

Crosssæsonen er i fuld gang, og der er både Cross Cup og UCI-løb i kalenderen.

Cyklecross

Tungt strandsand, havvand, fedtet græs, mudrede bakker og en vild bro på 21%, var blot nogle af de strabadser den danske trup måtte gennemgå, ved…

Cyklecross

Det også selvom der manglede de ingredienser der plejer at skabe et cyklecross stævne. Nemlig tilskuere i hobetal, bimlende kobjælder samt duften af…