Gå til hoved-indhold

Landevej

Landevejsdisciplinen er dansk cykelsports ”rygrad”. Det er ikke den eneste disciplin, hvor danske ryttere begår sig i verdenseliten, men det er disciplinen, som i allerhøjeste grad tiltrækker sig den største opmærksomhed både i Danmark og internationalt.

Landevejscykling er en klassisk disciplin i idrættens verden, og de største internationale endags- og etapeløb er blandt verdens største sportsbegivenheder. Tænk blot på VM, hvor vinderen iklædes den ikoniske regnbuetrøje, samt på løb som Tour de France, Paris-Roubaix og Flandern Rundt.

Fra april til oktober køres der licenscykelløb på de danske landeveje - arrangeret af cykelklubberne, som er spredt udover det ganske land.

Der findes tre landevejsdiscipliner, som er linjeløb (samlet start), enkeltstart og holdløb (der forholdsvist sjældent konkurreres i).

Landevejsudvalget

Lotte Schmidt

Formand

✉  lotte.schmidt@cyklingdanmark.dk 
✆  Mob. +45 22 32 63 34

Asbjørn Ravn Rasmussen

Udvalgsmedlem

✉  asbjoern@ravnrasmussen.dk

Christian Moberg Jørgensen

Udvalgsmedlem

✉  moberg@oddercykelklub.dk 
 

Michael Jørgensen

Udvalgsmedlem

✉  michael@safehouse-jylland.dk

Hasse Larsen

Udvalgsmedlem

✉  hl@propertypartners.dk
 

Jørgen Hertz

Udvalgsmedlem

✉  jhertz68@gmail.com

Nyheder om Landevejscykling

Landevej
Der blev fundet fem danmarksmestre på landevejen, da der søndag blev kørt DM i linjeløb under DM-ugen i Herning. Hos eliten blev vinderne Rebecca…
Landevej
Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard Bjerg og Solbjørk Minke Anderson er udtaget til at repræsentere Danmark i landevejscykling ved OL i Paris.
Landevej
Det danske landshold er nu udtaget til Tour de Pologne Women 2024, som løber af stablen fra den 28. til 30. juni. De danske kvinder er klar til at…
Landevej
Bording Cuppen ruller videre med anden og tredje afdeling henholdsvis den 15. og 16. juni, hvor cykelsportens hjemlige ryttere vil kæmpe om vigtige…