Gå til hoved-indhold

Bane

Banecykling er en disciplin, hvor der køres på specialbyggede baner. I Danmark er der tre baner - i Ballerup, Odense og Aarhus (udendørs).

Man kan køre banecykling hele året eller som vinterdisciplin - og man kan køre på landets baner, selvom man kører landevejscykling, BMX, MTB eller Trial i en anden klub.

Der er mange forskellige banecyklingsdiscipliner - eksempelvis sprint, omnium, pointløb, scratch, udskilningsløb, individuelt forfølgelsesløb, parløb og holdløb.  

Banecykler har fast nav og ingen bremser.

Kom godt i gang

For at komme i gang med Banecykling, skal du kontake en af de tre baner. Banerne ligger i Ballerup, Odense og Aarhus (udendørs).

En bane til Banecykling kaldes også for en Velodrom. En velodrom er en specielt designet oval cykelbane med stejle kurver i begge ender.

Banerne i Ballerup og Odense ligger indendørs, imen banen i Århus er udendørs.

De fleste moderne velodromer er lavet af træ, især til indendørs brug. Nogle udendørs baner kan dog være lavet af beton eller asfalt. Selvom længden kan variere, er en standard international velodrom 250 meter lang.

Banecykling er en olympisk sport og kræver både teknisk dygtighed og fysisk styrke. De stejle kurver på velodromen og de høje hastigheder gør det til en spændende sport både at deltage i og at se på.

Baneudvalget

Jens Leth

Formand

✉  j.leth@bikeandco.dk 
✆  Mob. +45 20 40 90 76

Claus Rasmussen

Udvalgsmedlem

✉  claus.rasmussen3@gmail.com 
✆  Mob. +45 20 32 73 83

Johannes Ollerup Sall

Udvalgsmedlem

✉  johannes@aarhuscyklebane.dk   
✆  Mob. +45 30 62 12 48

Ole Kjeldsen

Udvalgsmedlem

✉  olekjeldsen46@gmail.com 

Ove Nørgaard

Udvalgsmedlem

✉  on201@hotmail.com

Anika Rasmussen

Udvalgsmedlem

✉  anika.rasmussen@gmail.com

Landevej

Onsdag er de sidste fem ud af i alt 15 nominerede til Årets Sportsnavn blevet offentliggjort; heriblandt Mads Pedersen.

Bane

I weekenden deltog banelandsholdet i et UCI CL1-løb i Geneve, hvor de danske ryttere løb med intet mindre end fire sejre.

Landevej

Elitechef Morten Bennekou giver her ved årets udgang en status på, hvordan det går for dansk cykelsport med OL-kvalifikationen.

Landevej

Jonas Vingegaard og Amalie Dideriksen slutter sig til rækken af nominerede til DIF, Team Danmark og Salling Group Årets Sportsnavn 2023.