Gå til hoved-indhold

Bane

Banecykling er en disciplin, hvor der køres på specialbyggede baner. I Danmark er der tre baner - i Ballerup, Odense og Aarhus (udendørs).

Man kan køre banecykling hele året eller som vinterdisciplin - og man kan køre på landets baner, selvom man kører landevejscykling, BMX, MTB eller Trial i en anden klub.

Der er mange forskellige banecyklingsdiscipliner - eksempelvis sprint, omnium, pointløb, scratch, udskilningsløb, individuelt forfølgelsesløb, parløb og holdløb.  

Banecykler har fast nav og ingen bremser.

Kom godt i gang

For at komme i gang med Banecykling, skal du kontake en af de tre baner. Banerne ligger i Ballerup, Odense og Aarhus (udendørs).

En bane til Banecykling kaldes også for en Velodrom. En velodrom er en specielt designet oval cykelbane med stejle kurver i begge ender.

Banerne i Ballerup og Odense ligger indendørs, mens banen i Århus er udendørs.

De fleste moderne velodromer er lavet af træ, især til indendørs brug. Nogle udendørs baner kan dog være lavet af beton eller asfalt. Selvom længden kan variere, er en standard international velodrom 250 meter lang.

Banecykling er en olympisk sport og kræver både teknisk dygtighed og fysisk styrke. De stejle kurver på velodromen og de høje hastigheder gør det til en spændende sport både at deltage i og at se på.

Baneudvalget

Jens Leth

Formand

✉  j.leth@bikeandco.dk 
✆  Mob. +45 20 40 90 76

Claus Rasmussen

Udvalgsmedlem

✉  claus.rasmussen3@gmail.com 
✆  Mob. +45 20 32 73 83

Johannes Ollerup Sall

Udvalgsmedlem

✉  johannes@aarhuscyklebane.dk   
✆  Mob. +45 30 62 12 48

Ole Kjeldsen

Udvalgsmedlem

✉  olekjeldsen46@gmail.com 

Ove Nørgaard

Udvalgsmedlem

✉  on201@hotmail.com

Anika Rasmussen

Udvalgsmedlem

✉  anika.rasmussen@gmail.com

Nyheder om Banecykling

Landevej
En hyldest fra Danmarks Cykle Union til en dansk cykellegende.
Bane
Når verdenseliten skal køre UCI Track World Championships i Ballerup Super Arena, bliver det muligt at følge begivenhederne fra sofaen både i Danmark…
Bane
Aarhus Cyklebane tager hul på en ganske særlig sæson, når der fredag den 26. april køres Kay Werners mindeløb på den gamle betonbane.
Bane
Du kan blive en del af VM-festen, når danske og internationale cykelstjerner kæmper om medaljer og regnbuestriber i Ballerup Super Arena.