Gå til hoved-indhold

Mountainbike

Denne side er under konstruktion.

Kom godt i gang

For at komme i gang med MTB, skal du kontake en klub i nærheden af dig.

MTB er en spændende og populær sport, der handler om at køre på Mountainbikecykler, i varierende terræn, væk fra traditionelle veje.

  1. Terræn: Mountainbiking kan dyrkes i forskellige terræn. Terrænet kan variere fra glatte stier til teknisk krævende nedkørsler.

  2. Udstyr: Mountainbikes er designet til at håndtere det ujævne terræn og har ofte kraftige dæk med mønster, fjedringssystemer og stærke rammer. Ryttere bruger også sikkerhedsudstyr som hjelme og handsker.

  3. Konkurrencer: Der arrangeres mountainbikekonkurrencer over hele verden, herunder verdensmesterskaber og nationale mesterskaber. Disse konkurrencer tester rytternes tekniske færdigheder og kondition på udfordrende stier.

  4. Fritid og eventyr: Ud over konkurrenceaspektet er mountainbiking også en populær fritidsaktivitet og en måde at udforske naturen og nyde udendørslivet på.

MTB-udvalget

Michael Lajer

Formand

✉  michael.lajer@cyklingdanmark.dk   
✆  Mob. +45 29 88 25 80

Ulrik Jørgensen

Udvalgsmedlem

✉   ulrikfj@gmail.com
 

Birgitte Duus Nicholaysen

Udvalgsmedlem

✉  cykler@sport.dk 

MTB
Anden og tredje afdeling af Danmarks bedste MTB-liga er lige om hjørnet, og der er god grund til at lægge vejen forbi Silkeborg BikePark og Rold Skov,…
MTB
To guldmedaljerne og en sølvmedalje blev det til, da det danske landshold var i Rumænien for at køre EM i mountainbike.
MTB
Europamesterskaberne i mountainbike køres 8.-12. maj i Rumænien, og her stiller landsholdet med 16 ryttere fordelt på tre klasser.
MTB
Danmarks bedste MTB-liga skydes i gang den 28. april i Geels Skov, når Holte Mountainbike Klub inviterer til første afdeling af Shimano MTB Ligaen.