- et blogindblik i Danmarks Cykle Union


Leadout er Danmarks Cykle Unions nye blog, der skal give et indblik i de tanker og overvejelser, elitechefen, landstrænerne, direktøren eller formanden gør sig vedrørende fx organisationen, arbejdstilgange, træningsfilosofi eller dansk og international cykelsport generelt.

Bloggen skal ikke kun bidrage til indsigt og forståelse for valg og prioriteringer, men er et led i den åbenhed, som både ledelsen og bestyrelsen i Danmarks Cykle Union ønsker at stå for - og som altid er det målet at skabe en positiv, konstruktiv og udviklingsorienteret debatkultur.  

God fornøjelse!

 
"Vi har med andre ord nu en officiel ernæringspolitik, som jeg faktisk er rigtig stolt af at være afsender på"


Morten Bennekou, elitechef


Der er formentlig ingen, som ikke har bemærket, at der i dette forår har været en enorm opmærksomhed på eliteidrættens tilgang til kost og ernæring og herunder risikoen for, at udøvere udvikler spiseforstyrrelser.
 

Fokus og og reflektion

Der er sat fokus på et problem, som jo helt oplagt har relevans, og den offentlige debat har naturligt nok også afstedkommet, at jeg og vi i Danmarks Cykle Union har kigget indad i forhold til, hvordan vi selv forholder os på det her område. Har vi styr på det? Og er der en linje i vores arbejde, fremgangsmåder og holdninger på tværs af landstrænere og discipliner? 

"...både handlinger og holdninger er nu gennemarbejdet og nedskrevet i en dugfrisk politik, som sikrer, at alle ved, hvor de har os."

Selvfølgelig har vi vores måder at gøre tingene på. Ligesom vi har holdninger, også på dette område. Og både handlinger og holdninger er nu gennemarbejdet og nedskrevet i en dugfrisk politik, som sikrer, at alle ved, hvor de har os. Hvilket jeg anser som en stor fordel både for dem, der arbejder med tingene i det daglige, landstrænerne, og for alle dem, som vi dagligt arbejder og samarbejder med, udøverne, de lokale trænere og ledere, forældrene med flere.

En officiel ernæringspolitik

Vi har med andre ord nu en officiel ernæringspolitik, som jeg faktisk er rigtig stolt af at være officiel afsender på. En politik, som indeholder input fra samtlige landstrænere, fra administrationen samt fra vores kompetente samarbejdspartnere i Team Danmark. Det er da til at tage og føle på, så det vil jeg foreslå, at I alle gør!

"En politik, som indeholder input fra samtlige landstrænere, fra administrationen samt fra vores kompetente samarbejdspartnere i Team Danmark. Det er da til at tage og føle på, så det vil jeg foreslå, at I alle gør!"

DCU´s ernæringspolitik giver udtryk for vores holdninger til emner som kost- og væskeindtagelse, anvendelsen af kosttilskud samt forebyggelse og håndtering af eventuelle spiseforstyrrelser blandt vores cykelryttere. Og derudover linker vi til relevante publikationer fra vores samarbejdspartnere i Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund.

SE VORES ERNÆRINGSPOLITIK HER


God læselyst og god sommer til alle
- og tak for et fantastisk første forår for mig som elitechef!


Tidligere blogindlæg

Marts 2019 
Om doping & tillid

"...jeg insisterer faktisk på at opretholde tilliden til 'mine nærmeste'..."

Morten Bennekou, elitechef

April 2019 
Om unge & træning

"...hvordan sikrer vi, at de unge mennesker ikke træner fremtiden væk?" 

Morten Bennekou, elitechef

Maj 2019 
Om potentialet i dansk BMX

"Som jeg ser det, har BMX-sporten i Danmark et stort potentiale."

Morten Bennekou, elitechef