Gå til hoved-indhold

Danmarks Cykle Union sender medarbejdere hjem

20.04.2020
  • 1 af 2
  • 2 af 2

Danmarks Cykle Union er som mange andre organisationer nu så hårdt ramt af krisen, at ledelsen har valgt at hjemsende 75% af medarbejderne helt eller delvist – og det sker desværre ikke uden store konsekvenser for aktiviteterne, fortæller direktør Martin Elleberg Petersen.

Mandag har Danmarks Cykle Union hjemsendt store dele af administrationen og stort set hele den sportslige sektor, og dermed er langt de fleste udviklings- og eliteaktiviteter indstillet med øjeblikkelig virkning.

Martin Elleberg Petersen ville naturligvis gerne have undgået at hjemsende hovedparten af medarbejderne, men det har været det eneste rigtige at gøre i situationen, fastslår han.

”Jeg er naturligvis meget ærgerlig over, at vi nu er presset til at sende vores medarbejdere hjem. Både landstrænerne og det øvrige personale brænder for deres arbejde og for dansk cykelsport, så det er enormt svært for os alle, men vi må også erkende, at det er den eneste økonomisk ansvarlige løsning omstændighederne taget i betragtning,” siger Martin Elleberg Petersen.

Danmarks Cykle Unions direktør understreger, at tiltaget skal beskytte forbundets økonomi, og så håber han, at der fra politisk hold nu også er kommet fokus på de meget omfattende konsekvenser, som krisen har for både bredde- og eliteidrætten.

”Vi er selvfølgelig glade for, at de første hjælpepakker er forhandlet på plads, og at nogle af landets foreninger kan få en lille håndsrækning. Nu skal vi så sammen med regeringen, DIF og Team Danmark i gang med at se på, hvordan man vil løse de reelle økonomiske udfordringer, som forbundene står tilbage med, så man ikke risikerer at sende dansk idrætsliv i frit fald de næste mange år.” 

Tilbage