Gå til hoved-indhold

Højintenst cykel-VM kommer til København

25.09.2020
  • 1 af 2
  • 2 af 2
Hovedstaden kommer i 2025 til at lægge bane til VM i BMX, som bliver det tredje store cykelevent i verdens bedste cykelby inden for de kommende år.

Adrenalinen kommer til at pumpe i København, når verdens bedste BMX-kørere skal kæmpe om regnbuetrøjen. BMX er én af cykelsportens mest højintense discipliner, og tilskuerne kan glæde sig til, at Danmark i 2025 lægger bane til Den Internationale Cykelunion, UCI’s VM BMX for både kvinder og mænd.

København er verdens bedste cykelby, men det er ikke kun på cykelstierne, at hovedstaden markerer sig. Byen lægger de kommende år veje og baner til store cykelevents som Tour de France - Grand Départ i 2022, VM i Banecykling i 2024 og nu også VM BMX i 2025. 

Disse events tiltrækker mange internationale gæster, og bidrager til genstarten af turismen efter Covid-19, ligesom de skaber en platform for at fortælle omverdenen om de løsninger, der får næsten halvdelen af københavnerne til at cykle på arbejde og i skole. Det er med til at brande København som en grøn by med bæredygtige løsninger, som vi gerne deler med verden.

Danmark er i det hele taget en stærk cykelnation og har de senere år markeret sig med både store sportslige resultater og en række store cykelevents landet over. Dette VM bygger også på et stærkt BMX-miljø, der ikke mindst tog fart i forbindelse med, at København i 2011 var vært for VM i BMX. Dengang blev banen på Amager anlagt, og det er den samme bane, som om fem år endnu engang får fornøjelsen af verdens bedste BMX-kørere.

I forbindelse med dette VM bliver der ligeledes et dedikeret fokus på at skabe blivende effekter og få flere unge til at få øjnene op for BMX. Det sker blandt andet gennem en række sideevents, der skal skabe synlighed og gøre opmærksom på, hvad BMX-sporten kan byde på. 

Henrik Jess Jensen, formand Danmarks Cykle Union

Det bliver fantastisk at samle verdens bedste BMX-ryttere til VM i København i 2025. Et festfyrværkeri af cykling for fuld gas. I Danmark har vi allerede flere ryttere i den absolutte verdenstop, som med dette VM i sigte uden tvivl motiveres til at køre med om medaljerne og allerhelst den regnbuestribede trøje. Tildelingen af VM er uden tvivl en meget stor anerkendelse af Danmark som værtsnation for internationale events, og jeg vil gerne takke Sport Event Denmark og Københavns Kommune for at gøre det muligt at give de mange cykelsportsbegejstrede danskere en helt unik oplevelse. Men det er også et kæmpe skulderklap fra UCI for de resultater, som danske cykelryttere leverer nærmest på samlebånd.” udtaler Henrik Jess Jensen formand Danmarks Cykle Union

Frank Jensen, overborgmester København (S)

”Som verdens bedste cykelby og Grand Départ for Tour de France i 2022 er det lige i byens ånd, at København også skal være vært for VM i BMX i 2025. Sammen med københavnerne glæder jeg mig til at opleve det intense race på Københavns BMX-bane på Amager, når verdens bedste BMX-kørere dyster om den prestigefyldte regnbuetrøje og VM-titlen”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark

”I en tid hvor alle længes efter at genstarte turisme- og oplevelsesøkonomien er det så positivt, at UCI har tildelt VM i BMX cykling til København om fem år. Det er en stor event med mange udenlandske deltagere. I tillæg har UCI på samme bestyrelsesmøde også tildelt Aalborg værtskabet af VM landevejscykling for amatører 2024 (Gran Fondo World Championships). Disse tildelinger er meget positive for dansk cykling og for Danmark i disse svære tider,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Franciska Rosenkilde, Københavns kultur- og fritidsborgmester (Å):
”VM i BMX kommer til København i 2025, og det ser jeg frem til. København skal nemlig være en by med plads til både traditionelle, store idrætsgrene og mindre niche-sportsgrene og subkulturer. Vores hovedstad er kendt som grøn cykelby i hele verden, og det er værtskabet for BMX også med til at understrege. Samtidig vil der være planlagte borgerrettede aktiviteter i forbindelse med verdensmesterskabet, så københavnerne får endnu bedre mulighed for at tage aktiv del i eventet,” siger Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester (Å).  

 Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør Wonderful Copenhagen

”Hovedstadens turisme står over for et kæmpe genopretningsarbejde, som rækker år frem i tiden. Her spiller internationale events en vigtig rolle. Derfor glæder vi os til, at hovedstaden skal være vært for VM i BMX i 2025, så vi både kan byde mange gæster velkommen og samtidig bruge anledningen til at markedsføre København som verdens bedste cykelby. BMX kommer efter og på toppen af Tour de France i 2022 og med flere fremtidige cykelevents bliver opgaven at styrke Københavns internationale position og få mest mulig ud af værtskabet. Også inden selve afholdelsen, særligt i den situation vi står i lige nu” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør hos Wonderful Copenhagen.

 

Fakta

Arrangøren af VM BMX er DCU og Københavns BMX Klub. Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark er partnere på eventen.

 VM BMX er én af sportens mest prestigefyldte events. Eventet i København bliver en kombination af VM for eliten med i alt ca. 240 ryttere og en Challenge-turnering for amatører i alderen 5-90 år med i alt ca. 2.600 ryttere. VM BMX skal afvikles over fem dage i juli på Københavns BMX-bane på Amager.

 

For yderligere oplysninger:

Henrik Jess Jensen, formand, Danmarks Cykle Union. Mobil: 25 20 23 70

Frank Jensen, overborgmester via kommunikationskonsulent Tildde Sønder Vindfeldt tlf.: 25380516
Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 40 31 48 55

Franciska Rosenkilde, Kultur- og fritidsborgmester, via pressechef Julie Stemann Monberg: 24 98 22 60

Uffe Hartmann, Head of Corporate Communication, Wonderful Copenhagen: 21 73 98 90

Tilbage