Gå til hoved-indhold

Danmarks Cykle Union lykønsker Langvad med en flot karriere

13.10.2020
  • 1 af 2
    Foto: Martin Granadia
  • 2 af 2
    Foto: Martin Granadia

 

I sidste uge valgte 36-årige Annika Langvad at indstille en utrolig flot cykelkarriere - den flotteste nogensinde i dansk kvindecykling.

Annika Langvad har vundet fem verdensmesterskaber på marathon-distancen i henholdsvis 2011, 2012, 2014, 2017 og 2018 samt et verdensmesterskab på den olympiske distance i 2016.

“En fantastisk flot karriere. Ingen over - få ved siden af’”, sådan lyder meldingen fra Danmarks Cykle Unions formand Henrik Jess Jensen, når han skal prøve at sætte nogle ord på Annika Langvads flotte karriere.

“For mig at se, er Annika Langvad en oplagt kandidat til sportens Hall of Fame. Det er enestående, hvad hun har opnået de seneste ti år.”

“Hun er en ener”
Annika Langvad har også været nummer et på kvindernes verdensrangliste, vundet seks World Cup afdelinger samt vundet verdens hårdeste etapeløb Cape Epic fem gange, hvilket er rekord.

“Hun er en ener i dansk kvindecykling. Der har aldrig været nogen kvinder, som har haft hendes niveau. Hun er en af de sportsudøvere, som har gjort det allerbedst med hendes seks verdensmesterskaber,” supplerer Danmarks Cykle Unions MTB-landstræner Mads Bødker.

Annika Langvad kom relativt sent i gang med cykelkarrieren og begyndte først at konkurrere i 2008 - og opnåede Team Danmark støtte i 2010 med henblik på OL 2012. Herfra tog karrieren fart og som 27-årig hentede hun sit første verdensmesterskab i 2011.
Hun var og er både en stor personlighed, respekteret qua hendes determination - altså den træningsflid, den udholdenhed og viljstyrke, som hun præsterer. Den er episk!,” fastslår Henrik Jess Jensen.

“Annika har måske været et endnu større navn i udlandet end i Danmark. Jeg tror, at det relativt sent er gået op for danskerne, hvor dygtig, vedholden og udholden, hun rent faktisk har været.”

Prøvede landevejscykling kort og trådte direkte ind på verdensscenen
Omkring 30 danske mesterskaber har Annika Langvad vundet fordelt over disciplinerne mountainbike (XCM og XCO), cross og landevej (Linjeløb og enkeltstart).

“Jeg tænker, hvis danske mesterskaber havde været hendes store mål, så havde hun vundet mange flere. Hun kunne været stillet op i danske mesterskaber i enkeltstart og cross,” fastslår Mads Bødker og understreger dermed Langvads flotte præstationer.

Sidste år prøvede Annika Langvad kræfter med landevejscykling, hvor det blev til andenplads i Strade Bianche, fjerdeplads i Amstel Gold Race og tredjeplads i La Fleche. Tilbage i 2013 prøvede Annika Langvad også at køre VM i enkeltstart, hvor det blev til en sjetteplads uden den store erfaring med enkeltstarter.

Håber på hun fortsætter i cykelsporten
Formanden i Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen, håber, at Annika Langvad vil fortsætte i dansk cykelsport, når hun lige har fået lidt ro på efter en hæsblæsende cykelkarriere.

“Annika har holdninger og meninger til tingene, og derfor er hun også en kæmpe kapacitet. Jeg håber, at en så kompetent person, som Annika Langvad vil have lyst til at træde ind en bestyrelses-, ledelses- eller trænerrolle i dansk cykelsport,” slutter formanden.

Undervejs i karrieren har Annika Langvad også opnået at have en ‘dual career’, hvilket vil sige, at hun har præsteret på højeste niveau og samtidig taget en uddannelse som tandlæge, som blev færdiggjort i 2017, alene den præstation indrammer Annikas præstation.

Tilbage