Gå til hoved-indhold

BMX truppen hjemme igen efter et meget udfordrende VM i Holland.

25.08.2021
  • 1 af 2
  • 2 af 2
Fra 20. – 22 august har BMX Landstræner Klaus Bøgh Andresen og BMX ungdomslandstræner Niklas Laustsen været afsted med landsholdstruppen til VM i BMX, i den hollandske by Papendal. Det blev desværre et VM som havde ret voldsomme konsekvenser for rytterne.
Landstræner Klaus Bøgh Andresen og ungdomslandstræner Niklas Laustsen sætter disse ord på VM i Papendal: ”I Elite Men, havde vi Jimmi Therkelsen og Magnus Dyhre til start. Jimmi tog vel nok det værste styrt nogen af os nogensinde har set, dagen inden vi skulle køre VM. Jimmy slap efter omstændighederne “heldigt” fra styrtet, med en brækket arm, et trykket kindben, en hofte ude af led og en hjernerystelse. Han blev opereret stort set med det samme og har det efter omstændighederne okay. Men styrtet påvirkede os alle hårdt. Jimmy er en bærende person i vores trup, så styrtet tog lidt hårdt på os alle, men med viden om at Jimmy kommer godt over det, så er vi alle afklarede med den situation. 
Magnus Dyhre så vi være rigtig hurtig!! Magnus mangler stadig lidt erfaring, da han stort set aldrig har kørt store internationale løb før - men han er bestemt en fremtidens mand med sine kun 19 år.
I Elite Women havde vi Simone Tetsche Christensen, Dorte Balle og Rikke Balle til start. Simone havde en hård optakt, med en træls downperiode efter OL. Simone viste dog hvorfor hun er så god og leverede noget godt BMX, hvor især kvartfinalen var stærk, med anden bedste tid. Desværre sluttede det i semi med en dårlig start. Simone slutter som nr. 9.
Dorte er en ny rytter, som vi har haft med til både EM og VM. Dorte viser en god figur og slutter som nummer 5 i et rigtig hårdt indledende heat. Det bliver spændende at se om hun kan bygge videre på de gode takter hen over vinteren.
Rikke har været meget skadet hele året. Hun nåede lige akkurat tilbage, men skadesperioderne viste sig desværre også negativt på hendes hastighed. Rikkes vilje til at komme tilbage mangler dog overhovedet ikke og det var på mange måder en succes at se hende komme tilbage og kæmpe med alt hvad hun havde i sig, trods dårlig optakt. En stabil periode uden skader til hende og så skal hun nok udvikle sig i en god retning.
I Junior Men var Marcus Leth til start. Marcus har udviklet sig positivt igennem sæsonen. Marcus leverede nogle rigtig gode heats og vandt indledende, dog sluttede det i kvart finalen med et styrt.
Så alt i alt et VM vi i princippet gerne havde været foruden, men selv modgang er læring – bare på den hårde måde, så vi er fortrøstningsfulde i forhold til truppen fremover – for det er en flok seje ryttere som vi  er meget glade for at have med at gøre” slutter landstrænerne.
Tilbage