Gå til hoved-indhold

Mountainbike

Denne side er under konstruktion.

Kom godt i gang

For at komme i gang med MTB, skal du kontake en klub i nærheden af dig.

MTB er en spændende og populær sport, der handler om at køre på Mountainbikecykler, i varierende terræn, væk fra traditionelle veje.

  1. Terræn: Mountainbiking kan dyrkes i forskellige terræn. Terrænet kan variere fra glatte stier til teknisk krævende nedkørsler.

  2. Udstyr: Mountainbikes er designet til at håndtere det ujævne terræn og har ofte kraftige dæk med mønster, fjedringssystemer og stærke rammer. Ryttere bruger også sikkerhedsudstyr som hjelme og handsker.

  3. Konkurrencer: Der arrangeres mountainbikekonkurrencer over hele verden, herunder verdensmesterskaber og nationale mesterskaber. Disse konkurrencer tester rytternes tekniske færdigheder og kondition på udfordrende stier.

  4. Fritid og eventyr: Ud over konkurrenceaspektet er mountainbiking også en populær fritidsaktivitet og en måde at udforske naturen og nyde udendørslivet på.

MTB-udvalget

Michael Lajer

Formand

✉  michael.lajer@cyklingdanmark.dk   
✆  Mob. +45 29 88 25 80

Kasper Holst Holle

Udvalgsmedlem

✉  cyclingvejle@gmail.com 
 

Ulrik Jørgensen

Udvalgsmedlem

✉   ulrikfj@gmail.com
 

Birgitte Duus Nicholaysen

Udvalgsmedlem

✉  cykler@sport.dk 

Landevej

Elitechef Morten Bennekou giver her ved årets udgang en status på, hvordan det går for dansk cykelsport med OL-kvalifikationen.

Foto: SWPixLandevej

Det 17-årige cykeltalent Albert Withen Philipsen er nomineret til den fornemme pris, som årets olympiske håb, der uddeles i januar.

MTB

MTB-landsholdet sluttede sæsonen med tre C1 løb i Sparta i jagten på UCI-point til den olympiske kvalifikation. Det var de to eliteryttere Simon…

MTB

VM i mountainbike køres i Italienske Val Di Sole, fra 25. – 29. august.

Samlet for alle klasser stiller MTB landsholdet med 13 ryttere til VM og…