Gå til hoved-indhold

3 danske medaljer ved EM i MTB

14.05.2024
  • 1 af 1
    Foto: UEC
To guldmedaljerne og en sølvmedalje blev det til, da det danske landshold var i Rumænien for at køre EM i mountainbike.

Torsdag kom den første guldmedalje i hus, da rytterne kørte XCC (short track). Her vandt Simon Andreassen suverænt med 38 sekunder ned til tyske Julian Schelb på andenpladsen og italienske Luca Braidot på tredjepladsen. Simon Andreassen vandt for nylig en World Cup i Brasilien, og med førstepladsen viste han endnu en gang, at han er godt kørende. 

Lørdag blev det til endnu mere metal til Danmark. Juniorrytter Nikolaj Hougs kørte først over stregen i XCO med 25 sekunder ned til andenpladsen. Dermed overtog Nikolaj Hougs junioreuropamestertitlen fra Albert Withen Philipsen, som vandt sidste år.

På konkurrencens sidste dag lykkedes det Simon Andreassen at hente en medalje mere - denne gang af sølv. Andreassen viste igen, at han havde diamanter i benene, da eliten kørte ud på den olympiske distance. På anden omgang havde han desværre en uheldig punktering, men det lykkedes alligevel at køre sig til en andenplads.

Under EM blev der kørt i rigtigt danskervejr med mudder og vand på ruten, og det var ingen ulempe.

“Jo mere regn og mudder, jo mere besværligt det er, jo bedre er det for os,” fortæller landstræner Mads Bødker om vejrforholdene. “Det er ikke, fordi vi nødvendigvis er så meget bedre til det, men mange af de andre vil helst køre i solskin, og hvis de synes, at vejret er så slemt, så er det jo godt for os.”

Vi ønsker de to europamestre stort tillykke med medaljerne!

Tilbage