Gå til hoved-indhold

Bikekey udruller nyt nationalt cykelregister i samarbejde med Danmarks Cykle Union

25.03.2024
  • 1 af 1
Bikekey er navnet på Danmarks nye cykelregister, der nu udrulles nationalt i partnerskab med Danmarks Cykle Union.

Bikekey er navnet på Danmarks nye cykelregister, der nu udrulles nationalt i partnerskab med Danmarks Cykle Union. De to partnere er gået sammen om at udrulle et digitalt cykel-ejer-register, der kommer sammen med forebyggende QR-kode-mærkater, til let påsætning på cyklen. Ved køb af mærkatet støtter man tilmed dansk cykling. Ønsket for det nye register er at bremse cykeltyverier, besværliggøre hælersalg samt mindske unødvendig skrotning af cykler.

“Vi vil skabe bedre betingelser for danske cyklister” udtaler René Nørgård, Direktør for Bikekey. “I bund og grund startede det med at jeg og resten af Bikekey teamet tilsammen havde fået stjålet så mange cykler, at vi tænkte noget burde gøres.”

I dag kan det være svært for politiet at gøre en indsats, når det kommer til cykeltyverier grundet manglende bevisbyrde. Hvis cyklen ikke er mærket eller registreret stjålet, kan Politiet i mange tilfælde stå magtesløse tilbage, fordi de ikke kan bevise at den formodede tyv faktisk har stjålet cyklen. Ligeledes gælder det for kommunens medarbejdere, der står med en efterladt cykel, at det kan være nærmest umuligt at identificere og kontakte cykelejere gennem cyklens stelnummer. Det skyldes oftest, at de fleste ikke har fået det gemt, at der ikke stod det rigtige stelnummer på kvitteringen eller simpelthen at cyklen ikke blev meldt stjålet efter tyveriet.

Med det nye cykelregister og den tilhørende nummerplade er der nu skabt en præventiv indsats, der tydeligt kan ses. Mærket forhindrer ikke tyveri, men mærkets design og materiale gør det ret besværligt at være cykeltyv.

Om baggrunden for samarbejdet udtaler Ulrich Gorm, kommunikations- og kommerciel chef i Danmarks Cykle Union: ”vores mere end 30.000 medlemmer har ofte flere cykler. Typisk en hverdagscykel og en eller flere cykler til brug for at træne, enten som motionsrytter eller eliterytter. Med mærkningen håber vi således at kunne være med til at nedbringe cykeltyverier. Men mærkatet er ikke kun forbeholdt DCU’s medlemmer, idet DCU gerne vil være et samlingspunkt for alle der elsker cykling”.

Fakta:

  • For mere information om cykelregistret kan man besøge www.bikekey.com
  • Bikekeys FAQ www.support.bikekey.com/support/solutions
  • Ud af de mere end 46.000 cykler der blev anmeldt stjålet i 2022 blev kun 1,5% opklaret. Det kostede den danske forsikringsbranche mere end 200 millioner kroner i udbetalinger.
  • Data indhentet fra landets kommuner og ejendoms-administratorer, indikerer at i omegnen af 100.000 ejerløse cykler skrottes hvert år, fordi den retmæssige ejer ikke kan identificeres.
  • Bikekey samarbejder i dag med over 100 aktører i det danske cykellandskab, og seneste tilføjelse er nu partnerskabet med Danmarks Cykle Union.
  • Registret fungerer som et personverificeret ejerregister over cykler, hvilket betyder, at det er nødvendigt at verificere sig med MitID, før man kan registrere og tage ejerskab over cyklen digitalt.
Tilbage