Gå til hoved-indhold

Børn kan igen køre cykelløb med Tour-magi

01.03.2024
  • 1 af 1
Škoda BørneTour var en enorm succes sidste år, og nu er det populære cykelløb for børn tilbage. Med mere end 20 cykelløb i forskellige danske byer er der rig mulighed for at være Tour de France-rytter for en dag.

Fra april til september vil Škoda BørneTour igen turnere landet rundt med cykelløb for børn og unge i alderen 3-15 år. Distancerne er overkommelige, der er præmier til alle, og man kan deltage uanset fart, cykeltype og ambitionsniveau. Cykelsport er inde i en guldalder, og med Škoda BørneTour får børn og unge chancen for at køre som Cecilie Uttrup Ludwig eller Jonas Vingegaard og være Tour de France-rytter for en dag. Formålet med Škoda BørneTour er netop at give børn og unge en fed cykeloplevelse, der måske kan få dem til også at hoppe på cyklen i hverdagen.

Cykelløb for børn kan inspirere fremtidens cykelstjerner
Mere end 13.000 børn har siden 2021 deltaget i Škoda BørneTour, og det kan mærkes hos de lokale cykelklubber, der oplever fremgang blandt de helt unge medlemmer. Škoda BørneTour er et led i Danmarks Cykle Unions arbejde med at tiltrække flere børn og unge til cykelsporten, og hver enkelt event afvikles i samarbejde med en lokal cykelklub, der efterfølgende inviterer deltagerne til et introforløb i klubben.

De danske landevejsklubber har i en årrække mærket faldende medlemstal blandt børn og unge, men de sidste par år er udviklingen vendt. Det skyldes blandt andet den øgede opmærksomhed på de danske præstationer ude i verden, Jonas Vingegaards Tour de France-sejre, men i høj grad også, at de danske cykelklubber har arbejdet hårdt på at vise, at man kan gå til cykling ude i lokalområderne.

Hvem ved? Måske er det netop Škoda BørneTour, der får fremtidens cykelstjerner til at klikke i pedalerne og drømme om den gule trøje.

Her kan du cykle med
Škoda BørneTour skydes i gang søndag den 13. april i Brønshøj, og i de efterfølgende måneder gæster Škoda BørneTour mere end 20 byer over hele landet:

BrønshøjTårnby - Hillerød - Hobro - HorsensThisted - Frederikshavn - Ringsted – Helsingør - Greve - GentofteRingkøbing - HolbækNæstved - Nykøbing Falster - Vejle - Herning - Roskilde - Holstebro - Silkeborg - Charlottenlund - Ballerup - Nakskov - Værløse
- flere events tilføjes kalenderen i de kommende måneder 

Cykelglade børn og unge skal altså pumpe dækkene, spænde cykelhjelmen, og tage et kig på www.børnetour.dk, hvor tilmelding til årets events åbner inden længe.

Om Škoda BørneTour

Škoda BørneTour afholdes i et samarbejde mellem cykelklubber, kommuner, Danmarks Cykle Union, Škoda Danmark, Lazer og Frog Bikes i byer over hele landet.

BørneTour har kørt siden 2021, hvor mere end 13.000 børn har deltaget, fordelt over 75 events.

Læs mere om Škoda BørneTour og se alle events på: www.børnetour.dk
Følg Škoda BørneTour på Facebook: www.facebook.com/boernetour
Følg Škoda BørneTour på Instagram: www.instagram.com/boernetour/

Tilbage