Gå til hoved-indhold

Bording Cuppen begynder langfredag

20.03.2024
  • 1 af 1
Landevejscuppen, med det nye navn Bording Cup, skydes i gang i påsken for herre elite- og dame-klasserne.

Vejen Bicycle Club er værter, når de bedste dame- og herreryttere fra de hjemlige teams begynder den årlige dyst i den danske liga. Den jyske værtsklub har døbt afdelingen Strade Bianche Nord, da rytterne denne gang skal prøve kræfter med grusveje.

Kvinderne sendes ud på 108,8 km og skal undervejs forcere 11 gruspaveer, inden vinderen skal findes. Herrefeltet skal køre 184,5 km med 14 gruspaveer.

I Vejen Bicycle Club drømmer løbsarrangørerne om at lave et UCI-løb for de danske, hjemlige ryttere. "Vi prøver at løfte barren for at skabe nogle fede cykelløb," fortæller løbsarrangør Søren Knudsen. "Rytterne sendes ud på et længere loop og nogle finaleomgange, og i år prøver vi at gøre noget anderledes ved at inkludere nogle grusveje. Et Strade Bianche Nord."

Gruspaveer er ikke fremmed terræn for de danske herreryttere, der har deltaget i Grand Prix Herning, men ifølge Søren Knudsen er det første gang, at nogen arrangerer et dameløb med grusveje. "Derudover vil damefeltet på lige fod med herrerne have fuld politieskorte, hvilket ellers kun sker til DM," uddyber han.

Kvinder og herrer sendes ud på næsten samme rute og slutter på samme rundstrækning. Herrefeltet kører dog et ekstra loop ude på den store omgang.

Der køres kun Bording Cup for herre elite og dame-klassen den 29. marts, og der afholdes således ikke cykelløb for andre licensklasser på dagen. For tilskuere er det muligt at se rytterne i start- og målområde ved Askov, men vil man vove sig ud på ruten, ligger grusvejene relativt tæt, så man kan nå at se rytterne komme forbi flere gange.

Efter kvindernes målgang hyldes løbets nr. 1, 2 og 3, Bording Cuppens førende rytter samt ungdomsrytter på podiet.
Når herre elite er kommet i mål hyldes løbets nr. 1, 2 og 3, og Bording Cuppens førende rytter på podiet. Løbets hvide ungdomstrøje tildeles til den højest placerede U-23 rytter i det samlede klassement.

Tidligere vindere af den danske landevejscup tæller blandt andre Magnus Cort og Rebecca Koerner.

I 2024 køres Bording Cuppen med følgende afdelinger:

1. afdeling, 29. marts, Vejen
2. afdeling, 15. juni, Nakskov (enkeltstart)
3. afdeling, 16. juni, Nysted, Lolland
4. afdeling, 8. september, Nyborg
5. afdeling – finale, 6. oktober, Holbæk

Derudover køres der en selvstændig første afdeling for junior herrer den 21. april i Vejle.

Læs mere og tilmeld dig her.

Tilbage