Gå til hoved-indhold

Claus Holm vil med til Gran Fondo VM

30.05.2024
  • 1 af 1
Målet er klart. Claus Holm, der er mest kendt for at svinge pander og kreere gastronomiske oplevelser, vil med til Gran Fondo VM i Aalborg, og vejen dertil kræver en toppræstation til kvalifikationsløbet i Svendborg søndag d. 9. juni.

Danmark er blevet stukket af en forførende cykelmyg. Og når man snakker cykling med den danske kok og kogebogsforfatter Claus Holm, er det soleklart, at han ikke har undgået cykelfeberen. Han udstråler den form for medrivende entusiasme, man kun mærker ved mennesker, der fortæller om noget, de virkelig elsker. Claus er i gang med sin fjerde cykelsæson, og nu vil han og vennerne til verdensmesterskabet for amatører, men først skal de kvalificere sig på hjemmebanen i naturskønne Svendborg.

Drevet af lyst, kærlighed og frihed
Claus Holm blev lokket ud på landevejen efter at have deltaget i TV2-programmet Fem fede kokke, og ikke længe efter cyklede han en lille tur på 500 kilometer. I dag kan han ikke undvære sin carbonhest, og han har kørt mange af de danske motionsløb: ”Cykling er medicin for sindet, det er medicin for hjernen. Jeg skal bare ud og af sted. Når jeg ikke har været ude, er det ligesom at få influenza,” fortæller han, da vi har ham i røret til en kort snak og et par hurtige spørgsmål om cykling, glæden og Gran Fondo Svendborg.

Hvad er det, du elsker ved cykling?

”Jeg elsker friheden ved cykling, og jeg gør det for mig. Cyklingen handler om mig, når jeg er ude. Jeg er ligeglad med, om folk synes, jeg ser sjov ud eller kører langsomt. Det er ikke det, det handler om. For mig handler det om vilje, styrke og kærlighed. Jeg er drevet af lysten til at cykle. Det er ligesom at lave mad. Man kan gøre, hvad man vil.”

Hvem cykler du med?

”Jeg cykler altid med venner. Jeg har ikke brug for at være en del af en større gruppe. Det skal være simpelt. Jeg kan nemt lige skrive til vennerne og aftale en tur, og det er en del af friheden i det for mig. Vi kører altid ’alle mand ud, alle mand hjem’ og har ikke travlt. Vi kører for at være sammen om det.”

Har du fulgt med i sporten, før du selv begyndte at cykle?

”Jeg har altid fulgt med i Tour de France, Danmark Rundt, Giroen og alt det der. Men mit forhold til professionel cykelsport har ændret sig meget, siden jeg selv begyndte at cykle. Man kan bedre identificere sig med rytternes anstrengelser, og jeg er begyndt at studere deres teknik. Jeg har kæmpe respekt for cykelryttere.”

Hvem skal du køre Gran Fondo med?

”Jeg skal cykle med to gode venner. Den ene er stærk som en okse, og de ved godt, at det handler om at få mig med til mål. Vi kommer til at køre for at kvalificere os til VM i Aalborg. Vi ved godt, at det bliver svært, for der er nogen i feltet, der kan køre fyrre i timen hele vejen, men vi tror på, at det kan lade sig gøre.”

Er der noget, du er nervøs for?

”Jeg er pissenervøs for at køre i et stort felt. Men jeg er forsigtig, så det skal nok gå godt. Gran Fondo bliver hårdt. Der er så mange hårde stigninger på ruten. Vi rammer allerede vilde stigninger ved golfbanen, og derfra er der altså mange kilometer til mål.”

Vil du opfordre andre motionister til at køre Gran Fondo?

”Ja! Folk skal da komme ud og mærke sig selv på cyklen. Mærk naturen. Fyn er fuldstændig fantastisk. Nogen har lavet en rute for dig, de passer på dig, og de har sørget for depoter langs ruten. Det er en kæmpe oplevelse. Hvis du ikke har kørt et løb før, så er det altså nu.”

Gran Fondo Svendborg

Kvalifikationsløbet Gran Fondo Svendborg køres den 8. og 9. juni. Der er tilmeldingsfrist mandag d. 3. juni, så du kan stadig nå at tilmelde dig og dine venner – og så kan I jo se, om I kan køre fra Claus Holm og hans kumpaner.

Tilmeld dig Gran Fondo her

Tilbage