Gå til hoved-indhold

Danmarksmestrene i cyklecross er fundet

15.01.2024
  • 1 af 1
Søndag blev der kørt DM i cyklecross i Holbæk på en bane præget af sne, sjap og mudder.

Det var en spændende og teknisk udfordrende rute, som rytterne begav sig ud på i jagten på titler og dannebrogstrikoter. De kampklare ryttere gik til stålet, og der blev kørt cykelløb fra start til slut.

Danmarksmestrene i cyklecross blev:

Elite:
Ann-Dorthe Lisbygd (Dansk Mountainbike Klub)
Daniel Weis Nielsen (DECATHLON AG2R LA MONDIALE Development)

U19:
Sara Kallestrup (MTB Randers)
Albert Withen Philipsen (Tscherning Cycling Academy)

Se alle resultater på cyklingdanmark.dk/resultater

"På det sportslige plan fik vi det hele," fortæller Simon Juhl fra den arrangerende klub, Holbæk Cykelsport. "Fra klassisk duel mellem erfaring og ungdom hos damerne, hvor Ann-Dorthe Lisbygd tog stikket mod Sara Aaboe Kallestrup, til styrkedemonstrationer af Daniel Weis Nielsen og Albert Withen Philipsen, der viste overlegen styrke i hhv. Herre Elite og U19. Mest drama og spænding var der i nogle af H-klasserne, hvor det hele blev afgjort med sekunder. Her gav konkurrencen og nogle af rutens tekniske sværheder småstyrt, uheld og comebacks til historiebøgerne - mest spektakulært med styrt på den teknisk meget vanskelige off camber, en rutepæl der satte sig fast i hjulet og et styrt på løbetrappen. Ser man frem i tid, var det en kæmpe fornøjelse at se børne- og ungdomsklassernes suveræne teknik på glatte og teknisk svære sektioner. De skal bare blive ved, så ligger der store oplevelser forude."

Hos Holbæk Cykelsport er man tilfredse med afviklingen, hvor man undervejs i planlægningen har kæmpet med vejret for at få banen klar.

"Organisatorisk lykkedes arrangementet fuldt ud. Det blev en kamp mod sne og is i ugen op til, men heldigvis lykkedes det at få ruten klar, så vi kunne nyde de fantastiske rammer, som Holbæk Sportsby giver til cyklecross. Alt i alt en super dag med mange tilskuere, der fik gode oplevelser med hjem," afslutter Simon Juhl fra Holbæk Cykelsport.

Som noget nyt blev DM i cyklecross streamet i samarbejde med KM Streams i forsøg på at lave en produktion, så cykelfans havde mulighed for at følge med hjemme i varmen. Denne form for streaming af cykelløb åbner nogle spændende perspektiver for fremtiden.

I 2025 bliver det Holte MTB Klub og Ulkestrup CC, der skal afholde DM i cyklecross i området ved Høvelte øvelsesterræn.

Tilbage