Gå til hoved-indhold

De første World Cups er veloverståede

01.03.2024
  • 1 af 1
    Foto: Nico van Dartel
BMX-landsholdet er i denne uge hjemvendt fra en månedlang tur til New Zealand og Australien, hvor de første fire afdelinger af World Cuppen er blevet kørt.

Det var en meget stor opgave for både ryttere og stab at køre fire afdelinger af World Cuppen i New Zealand og Australien, særligt også fordi det er lidt atypisk, at sæsonen begynder i februar. Det danske landshold plejer at køre de første World Cups i maj og juni.

"Vi fik mange gode point med dernedefra," fortæller landstræner Klaus Bøgh Andresen, der håber, at rytterne i løbet af sæsonen får samlet nok point til at kunne sikre danske OL-pladser til sommer. "Vi fik gode resultater og gode målinger på vores ryttere. Vi kan se, at de blander sig i den rigtig gode ende af verdenseliten i alle klasser. Det betyder, at vi på damesiden har taget et vigtigt skridt og faktisk udbygget forspringet til de nærmeste konkurrenter, så vores OL-plads er blevet en tand mere sikker, end inden vi tog afsted. Det begynder at se rigtig fornuftigt ud."

I dame eliteklassen deltog Malene Kejlstrup og Dorte Balle i de fire World Cups Down Under. Malene kørte sig i fire semifinaler, mens det blev til tre kvartfinaler for Dorte. Dorte væltede desværre i sin first round i den sidste afdeling og pådrog sig et brud i hælen.

Også to herrer repræsenterede Danmark i World Cuppen. Magnus Dyhre (elite) kørte sig i to semifinaler, en kvartfinale og en ottendedelsfinale, og han var enormt tæt på at lave den første danske finale nogensinde for Danmark ved World Cuppen i New Zealand. For Magnus sluttede turen desværre uheldigt med et styrt, der forårsagede en lille skade i skulderen. Både for Magnus og Dorte ser skaderne dog forholdsvist milde ud, og der er derfor håb om, at begge ryttere hurtigt bliver klar igen.

Marcus Leth er truppens eneste U23-rytter, og de fire afdelinger bød på en semifinale og tre finaler, hvoraf den sidste endte med en ekstremt flot sølvmedalje.

"På herresiden rykker vi én plads frem på nations ranking, men vi er altså stadig et stykke fra at kalde det en sikker plads på nations ranking," udtaler landstræneren om OL-drømmene. "Vi skal stadig holde snuden i sporet med at få nogle gode resultater og point i hus. Men ellers ligner det fortsat, at OL-pladsen skal i hus ved VM i Rockhill i midten af maj."

Da World Cuppen er begyndt så tidligt i år, har forberedelserne også været mere begrænsede. "Måden rytterne har kørt på nu kontra den træning, de har haft, er rigtig fortrøstningsfuld frem mod sæsonen," siger Klaus Bøgh Andresen. "Vi har selvfølgelig gjort, hvad vi kunne for at blive klar til World Cuppen, men jeg tror på, at der er mere at hente ved alle ryttere."

Tilbage