Gå til hoved-indhold

Det danske VM-bud er nu afleveret

22.02.2024
  • 1 af 2
    UCI præsident David Lappartient modtager her budmaterialet fra DCU's formand Morten Anderson og Henrik Jess Jensen, der dels er medlem af UCI Management Board, men også en del af DCU's internationale udvalg.
  • 2 af 2
    Foto: Nanna Ferslev Andersen / Kulturministeriet
Hvis onsdag eftermiddag skal have en overskrift, så må det være: “en historisk dag i historiske omgivelser”. Den smukke fællessal på Christiansborg dannede nemlig rammen om aflevering af det danske bud på VM i Landevejscykling i 2029.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt og Erhvervsminister Morten Bødskov var værter, da Præsidenten for Den Internationale Cykelunion (UCI), David Lappartient onsdag var på Christiansborg for officielt at modtage Danmarks bud på VM i Landevejscykling i 2029.

I overværelse af repræsentanter for den danske regering, borgmestre fra de involverede kommuner og samarbejdspartnere, bød Kulturminister Jakob Engel-Schmidt velkommen og satte den positive stemning. Buddets titel er “Commitment for Cycling”, hvilket må siges at være en meget rammende titel. En oplagt David Lappartient kvitterede således med at tale om den danske passion for cykling og ikke mindst de store resultater fra de danske ryttere i alle discipliner, og han var meget taknemmelig for at modtage et så stærkt bud fra cykelnationen Danmark.

UCI tager beslutning om tildeling af værtsskabet den 27. September på UCI's kongres under dette års VM.

Tilbage