Gå til hoved-indhold

Et brag af en weekend i Bording Cuppen venter

04.06.2024
  • 1 af 1
    Foto: Birk Hansen
Bording Cuppen ruller videre med anden og tredje afdeling henholdsvis den 15. og 16. juni, hvor cykelsportens hjemlige ryttere vil kæmpe om vigtige point og ære. De to afdelinger finder sted i de charmerende byer Nakskov og Nysted, som begge byder på unikke og udfordrende ruter.

Nakskov, 15. juni - Enkeltstart og spænding i hjertet af byen

Anden afdeling af Bording Cuppen afvikles i Nakskov med en enkeltstart på en 26,5 km rute, med start og mål på det nyrenoverede Axeltorv. Torvet er blevet centrum for løbet, og Nakskov Handel og Erhverv har arrangeret mange aktiviteter, der vil sikre en fantastisk atmosfære for både deltagere og tilskuere.

Enkeltstarten i Nakskov betragtes som en ideel generalprøve for danske cykelryttere inden DM i Herning, og mange af de hjemlige stjerner vil være til stede for at teste deres form og kapacitet. Samtidig køres der Sjællandske Mesterskaber, hvilket betyder, at mange sjællandske ryttere også deltager og skaber ekstra konkurrence.

"Det har være en meget stor opgave at flytte løbet fra Birket, hvor vi har lavet løb i 5 år,” fortæller Arne Larsen, der er formand i Nakskov Cykle Club. ”Det bliver meget spændende at se, hvordan det hele kommer til at virke på løbsdagen, nu hvor vi har start og mål på Axeltorv i Nakskov bymidte. Vi er meget glade for den store opbakning, vi har fra vores frivillige hjælpere, både medlemmer af klubben og uden for klubben. Det er rigtigt mange personer, der skal bruges for at afvikle løbet. Lolland Kommune har vi et godt samarbejde med, hvor Park og Vej er en rigtig god samarbejdspartner, og så fik vi meget hurtigt Nakskov Handel og Erhverv med på ideen med et stort cykelløb, der har start og mål midt i Nakskov by. Derudover kunne vi ikke kunne afvikle så stort et cykelløb uden vores sponsorer.”  

Mette Bagge Andersen, Citymanager i Nakskov Handel & Erhverv udtaler: ”Vi blev så glade, da vi hørte, at DCU ville rykke ind i byen. Vi har et fantastisk nyrenoveret torv, og en dejlig by, vi gerne vil vise frem og samtidig vise alsidigheden af. Det har vi muligheden for nu, og griber muligheden for at lave en festdag ud af det i midtbyen. Det er helt utrolig så stor en opbakning der er fra både butikker og borgere, og vi glæder os enormt meget til at opleve stemningen omkring løbet.”

I forbindelse med cykelløbet vil der være forskellige tiltag og arrangementer rundt i midtbyen. Det helt store er, hvad der måske bliver Danmarks største udstilling af racercykler.

”I Nakskov er vi så heldige at have Benni Pedersen, der ejer Nordeuropas største samling af racercykler, berømte cykler der har vundet de store mesterskaber. På løbsdagen åbner en udstilling i et større lokale på vores torv, lige ved målstregen – og yderligere vil der være udstilling i 25 butikker. Udstillingerne vil omfatte berømte cykler, billeder af manden der vandt på cyklen og ikke mindst hans tøj. Derudover kan man se frem til underholdning af forskellig art, få tjekket sin cykel af yderst kompetente cykelmekanikere, dans og sjov i gaderne,” slutter Mette Bagge Andersen.

Nysted, 16. juni - Teknik og taktik på den gamle DM-rute

Tredje afdeling af Bording Cuppen finder sted i den pittoreske by Nysted og bliver afviklet af Lolland-Falster Cykle Klub. Denne rute byder på en 12 km rundstrækning med en teknisk svær afslutning og mulighed for hård sidevindskørsel, hvilket stiller store krav til rytternes taktiske færdigheder.

Ruten i Nysted er kendt for sine udfordringer, og det var her, Michael Mørkøv og Amalie Dideriksen sikrede sig DM-titlerne i 2018. Denne afdeling bliver den sidste mulighed for rytterne at vise sig frem inden DM-ugen i Herning, hvilket tilføjer ekstra spænding til løbet.

”Det bliver dejligt at afvikle stort cykelløb igen,” siger John Frejlev, formand i Lolland-Falster Cykle Klub. ”Vi har hele vinteren forberedt løbet og glæder os til endnu en stor cykelfest i Nysted og Kettinge.”

Førende ryttere i Bording Cuppen

Efter den første hårde afdeling er førerne i Bording Cuppen som følger:

  • Junior: Albert Withen Philipsen (Tscherning Cycling Academy)
  • Dame Elite: Julie Nielsen Maribo (Team Sydbank BACH Advokater)
  • Herre Elite: Philip Mathiesen (Team CO:PLAY Giant Store)

Et kig frem mod DM-ugen

Bording Cuppen i Nakskov og Nysted er ikke kun en vigtig del af cuppen, men også en afgørende test for rytterne inden DM-ugen i Herning den 21.-23. juni. Denne weekend vil være en god indikation af, hvem der kan gøre sig gældende, når danmarksmesterskaberne løber af stablen.

Vi ser frem til en weekend fyldt med spænding, konkurrence og cykelglæde i Nakskov og Nysted. Kom og vær med til at heppe på rytterne og oplev cykelsport i topklasse.

Tilmeld dig her:
15. juni: Enkeltstart – lukker søndag 9. juni kl. 23.59
16. juni: Linjeløb

Tilbage