Gå til hoved-indhold

Højdramatisk afslutning på DM i enkeltstart

21.06.2024
 • 1 af 2
  Foto: Dan Møller
 • 2 af 2
Der var DM-drama til sidste sekund, da fem danmarksmestre i enkeltstart skulle findes i Herning til DM-ugen. Emma Norsgaard Bjerg og Mattias Skjelmose blev elitedanmarksmestre.

Mattias Skjelmose blev dagens danske mester i enkeltstart blandt herrerne efter en højdramatisk afslutning, der rykkede Skjelmose fra en andenplads til en førsteplads. Herreeliterytterne skulle tilbagelægge 41,3 km på Hernings landeveje, og med en tid på 47:06 minutter havde Johan Price Pejtersen (Bahrain Victorious) sat dagens bedste tid. Efter en længere votering blandt kommissærerne blev han dog diskvalificeret for at have kørt ind på cykelstien.

Ifølge UCI’s regler er det ikke tilladt at bruge fortov eller cykelsti. Det medfører diskvalificering, fortæller kommissærerne ved DM. En kommissær på motorcykel så hændelsen med egne øjne, da han fulgte Price Pejtersen på ruten. Reglerne er klare, og derfor efterlod det kun kommissærerne med én mulighed: at diskvalificere.

Dermed endte dagens podie for herrerne således:

 1. Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) – 47:08
 2. Kasper Asgreen (Soudal-Quick-Step) – 47:32
 3. Mikkel Norsgaard Bjerg (UAE Team Emirates) – 47:37

Emma Norsgaard Bjerg danmarksmester for 4. år i træk
Hos kvindeeliten vandt Emma Norsgaard Bjerg enkeltstarten for fjerde gang i træk. Med et hul på 27 sekunder ned til andenpladsen var det en klar sejr til Emma, der senere på sommeren skal repræsentere Danmark ved OL i både enkeltstart og linjeløb.

Blandt kvinderne skulle der også kåres en U23-danmarksmester og et findes et podie for de tre bedst placerede U23-ryttere i kvindernes felt. Kvinderne skulle køre 26,7 km.

Elite:

 1. Emma Norsgaard Bjerg (Movistar Team) – 34:58
 2. Rebecca Koerner (Uno-X Mobility) – 35:31
 3. Alberte Greve (Lotto Dstny) – 35:36

U23:

 1. Alberte Greve (Lotto Dstny) – 35:36
 2. Laura Auerbach-Lind (Team Sydbank BACH Advokater) – 35:49
 3. Gertrud Riis Madsen (Team Aalborg Sparekassen Danmark) – 36:42

Europamester i enkeltstart bliver dansk mester igen
Hos U19-drengene blev det igen Albert Withen Philipsen, der kunne trække den rød-hvide dannebrogstrikot over hovedet på sejrspodiet. Med et minut ned til andenpladsen viste den danske europamester, hvem der var hurtigst mod uret.

 1. Albert Withen Philipsen (Tscherning Cycling Academy) – 30:54
 2. Carl Emil Just Pedersen (CeramicSpeed Herning CK Junior) – 31:55
 3. Magnus Carstensen (Team Mascot WorkWear) – 32:07

11 ryttere stillede til start hos U19-pigerne. Her blev den nye danske mester Ida Dam Fialla fra Cykling Odense, som vandt med den klart bedste tid.

 1. Ida Dam Fialla (Cykling Odense) – 36:52
 2. Alma Walther Møller Rasmussen (Team Nyt Syn by Fialla) – 38:37
 3. Mathilde Cramer (Team RYTGER Carl Ras Junior) – 38:58
Tilbage