Gå til hoved-indhold

Juniorryttere skal prøve kræfter med brostensklassiker

04.04.2024
  • 1 af 1
    Foto: SWpix, VM Glasgow
Det danske U19-landevejslandshold er klar til at køre cykelløb på de berømte og berygtede brosten, når den ikoniske forårsklassiker køres på søndag.

Der er sat kryds i kalenderen søndag den 7. april, når Paris-Roubaix løber af stablen. Traditionen tro deltager det danske landshold i U19-herre-klassen, når der køres Paris-Roubaix U19 Nations Cup. Landstræner Michael Berling har udtaget følgende ryttere:

Albert Withen Philipsen (Tscherning Cycling Academy)
Marius Hobolt (Tscherning Cycling Academy)
Anton Louw Larsen (Uno-X Carl Ras Roskilde Junior)
Nikolaj Ankerstjerne (Uno-X Carl Ras Roskilde Junior)
Magnus Carstensen (Team Mascot WorkWear)
Frederik Dupont Hougaard (CeramicSpeed Herning C.K. Junior)

Landstræneren ser forventningsfuldt frem til årets første Nations Cup: "Juniorernes Paris-Roubaix er årets første afdeling af Nations Cuppen, og vores første opgaver bliver at finde hinanden som hold. Niveauet i juniorklassen er på så højt et niveau nu, at det kræver, at holdet kan samarbejde som en enhed for at lykkes på det her niveau. Jeg tror så på, at vi har flere gode muligheder i årets løb, hvis vi lykkes med at få sat hinanden op i de rigtige situationer."

Udover de seks ryttere på landsholdet stiller Theodor August Clemmensen og Noah Lindholm Andersen op for deres tyske hold Team Grenke – Auto Eder.

Med sine 110 km er juniorernes udgave af Paris-Roubaix et af de kortere løb i kalenderen, men da feltet rammer samme rute som de professionelle med lige knap 90 km til mål, forventes løbet at blive ekstremt hårdt med de mange km på brosten.

Tilbage