Gå til hoved-indhold

Kåring af Årets Talent og Årets Cykelrytter

21.02.2024
  • 1 af 2
  • 2 af 2
Pressemødet, hvor ruter og teams til dette års PostNord Danmark Rundt blev præsenteret, dannede også rammerne om Danmarks Cykle Unions årlige kåring af de traditionsrige priser: Årets Talent og Årets Rytter.

Årets Talent vælges blandt landstrænerne i Danmarks Cykle Union. Æren tilfaldt denne gang det unge stortalent Albert Withen Philipsen. Albret kunne desværre ikke være tilstede, men havde sendt en video som tak for tildelingen. Den årlige kåring til titlen Årets Rytter, sker på baggrund af en afstemning mellem de licenshavende ryttere under Danmarks Cykle Union.

Årets herrerytter blev Mads Pedersen og Årets kvinderytter blev Cecilie Uttrup Ludwig. Mads Pedersen pudsende formen af på Mallorca og kunne ikke deltage, hans pris blev i stedet modtaget af Kim Andersen Lidl/Trek. Cecilie Uttrup Ludwig var i Danmark inden hendes sæson for alvor starter og hun var glad for at tage imod prisen og rettede en tak til alle de danske ryttere der havde stemt på hende.

ÅRETS CYKELRYTTER

Danmarks Cykle Union har kåret Årets Cykelrytter siden 1976. En hæderfuld pris, som opfattes som den fornemmeste i dansk cykelsport. Fra 1976 til 2020 indgik mandlige og kvindelige cykelryttere i den samme afstemning, mens prisen fra 2021 deles i to; én pris for mandlige og én pris for kvindelige cykelryttere. De to priser gives hver især til en cykelrytter (eller et hold), som i det givne år har leveret det eller de mest bemærkelsesværdige resultat(er) på højeste internationale niveau i kategorierne U23 og Elite for mænd og Elite for kvinder. Det er således en forudsætning, at prisen honorerer internationale resultater i en af de fem discipliner, som Danmarks Cykle Union arbejder med (landevej, bane, MTB, BMX, cyklecross).

Vinderne af de to Årets Cykelrytter priser, er de to ryttere og/eller hold, blandt 3-6 mandlige kandidater og 2-4 kvindelige kandidater, som ved afstemning opnår flest stemmer blandt Danmarks Cykle Unions licenshavende ryttere.

De nominerede til prisen var:

Årets Kvindelige Cykelrytter 2023
Amalie Dideriksen
Cecilie Uttrup Ludwig
Malene Kejlstrup Sørensen
Sofie Heby Pedersen

Årets Mandlige Cykelrytter 2023
4.000 meter-holdet
Mattias Skjelmose Jensen
Mads Pedersen
Jonas Vingegaard

Årets talent er en udpegning efter drøftelse blandt landstrænerne i Danmarks Cykle Union

Danmarks Cykle Union har kåret Årets Talent siden 2007. En hæderfuld pris, som har været tildelt en ung, fremadstormende og talentfuld cykelrytter. Fra 2020 ændredes prisens kriterier, sådan at den fra da af både har kunnet tildeles en individuel cykelrytter, men også til en klub, et hold eller et miljø med et særligt og særligt succesfuldt fokus på talentudvikling.

Prisen tildeles i én af to kategorier:

• Til en cykelrytter som i særlig grad har udmærket og udviklet sig sportsligt og personligt.

• Til eller til en klub, et hold eller et miljø, som i det givne år har haft et særligt og særligt succesfuldt fokus på talentudvikling.

Det er en forudsætning, at rytteren tilhører U17- eller U19-kategorien, og/eller at klubben, holdet eller miljøet fokuserer på aldersgruppen op til og med U19 – men ikke ældre.

 
Tilbage