Gå til hoved-indhold

Landevejs sæsonen skudt i gang med et brag

30.03.2024
  • 1 af 1
Der var lagt op til noget af en sæson debut, da Bording Cuppens første afdeling BRUGSEN ASKOV LØBET 2024, blev afviklet på en udfordrende rute omkring Vejen.

Man kunne næsten mistænke Vejen Bicycle Club, med Søren de Place Knudsen som løbsansvarlig for at ville imponere den nye navnesponsor for landevejscuppen; Bording Danmark. Eller måske ville de blot teste rytternes grundform - for der var i den grad fundet en udfordrende rute i det sydvest jyske.
Løbet havde endda fået tilnavnet Strade Bianche Nord som en spidsfindig henvisning til løbets indlagte grus paveer. De var nu alt andet end hvide, hvilket de meget beskidte ryttere var et synligt bevis for.

Dagens første start var Bording Cuppen Ladies første afdeling, på ialt 108 kilometer. kvindernes løb var krydret med 11 grus paveer, hvilket  den grad gav splittelse i feltet , så Julie Nielsen Maribo, Team Sydbank BACH Advokater kørte over stregen i ensom majestæt efter små tre timer i sadlen. På podiet fik hun selskab af Christina Bragh Lorenzen, Team Interklima ABC Copenhagen og Marie-Louise Hartz Krogager, Team Sydbank BACH Advokater. På podiet skulle nok en rytter hyldes, idet Mathilde Cramer, Team RYTGER Carl Ras JUNIOR kunne iføre sig den hvide ungdomstrøje.

131 herreryttere stod klar til start da de klokken 1330 blev sendt ud på deres 184 kilometer. Også her var der tilsat lidt ekstra krydderi i form af 15 grus paveer. Og troede mekanikerne i servicebilerne at de kunne tage en slapper, så blev de noget klogere - for de strabadserende grus strækninger gav i den grad udfordringer til hjul, materiel og ryttere.
En syvmands gruppe hold konstant feltet bag sig og det var også blandt rytterne i den gruppe dagens hurtigste mand skulle findes. I en spændende finale på de små omgange fik en orange klædt rytter fornyede kræfter da han kunne lugte målstregen og Phillip Mathiesen, Team CO:PLAY - Giant Store vandt således spurten foran Kristian Egholm, Lidl-Trek Future Racing med Victor Grue Enggaard, BHS - PL Beton Bornholm på tredje pladsen.
Og som U23 rytter kunne Philip endda starte sæsonen med at komme to gange på podiet, da han som vinder dermed, også blev bedst placerede U23 rytter, hvorfor han således kunne iklæde sig den hvide ungdomstrøje - for derefter at iføre sig Bording Cuppens gule førertrøje.

Næste afdeling af Bording Cuppen bliver en selvstændig første afdeling for junior herrer den 21. april i Vejle. Herefter følger:
2. afdeling, 15. juni, Nakskov (enkeltstart)