Gå til hoved-indhold

Malene Kejlstrup udtaget til OL i Paris

14.06.2024
  • 1 af 1
    Foto: Nico Van Dartel
BMX-rytter Malene Kejlstrup er officielt udtaget til OL i Paris. Det bliver den 22-årige talentfulde rytters første OL, og hun skal alene repræsentere Danmark på den olympiske BMX-bane i Frankrig.

Malene Kejlstrup har præsteret flot, siden hun brød igennem for et par år siden. I 2022 blev hun både europa- og verdensmester i U23-rækken, hvorefter hun skiftede til eliteklassen og gik i gang med pointjagten frem mod OL.

”Malene skaffer langt over halvdelen af pointene selv til OL-kvalifikationen, men med god hjælp fra Dorte og Rikke Balle,” fortæller landstræner Klaus Bøgh. ”Vi slutter som 8. bedste nation lige bag en stor nation som Frankrig.”

Malene Kejlstrup er den eneste dansker, både på kvinde- og herresiden, der i kvalifikationsperioden har formået at køre alle 28 mulige løb, hvor man kan optjene point. På vej mod OL-billetten vandt Malene Kejlstrup sølv ved EM i 2023 og har kørt ni top-16-resultater i World Cuppen – heraf en finale og otte sejre på den europæiske scene.

”Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle til OL, og nu står jeg her som 22-årig og skal afsted. Det føles helt vildt. Selvom jeg skal alene afsted, så kender jeg jo alle mine modstandere rigtig godt, så jeg vil prøve at gå ind til det her, som var det et hvilket som helst løb og give den fuld gas. Jeg glæder mig så meget til at være en del af det hele, og jeg er sikker på, at jeg får en kæmpe oplevelse,” siger Malene Kejlstrup.

Landstræner Klaus Bøgh ser frem til de sidste forberedelser mod OL:

”Jeg synes kvalifikationen siger rigtig meget om Malenes potentiale. Det er i en ung alder, at hun formår at være fremme blandt de allerbedste i verden. Ud over at hun har kørt en masse løb, har hun også skulle håndtere et par skader igennem OL-kvalen. Trods det har hendes udvikling været enorm. Hun ligger pt. nr. 13 i verden. Jeg ser frem til en god forberedelsesperiode og et besøg sidst i juni i Paris med Malene, hvor vi får mere tid på OL-banen. Udover det er jeg stolt over, at vi har fået en kvindelig rytter med til OL igen, og jeg er naturligvis spændt på at se, hvad det kan blive til, når vi rammer Paris sidst i juli.”

Tilbage