Gå til hoved-indhold

Mikkel Norsgaard Bjerg fuldender landevejskvartet til OL

01.06.2024
  • 1 af 1
    Foto: SWpix, VM 2022
Mikkel Norsgaard Bjerg er blevet udtaget som den fjerde og sidste rytter til herrernes landevejscykling ved OL i Paris. Han skal hjælpe Mads Pedersen i linjeløbet og levere et godt resultat på enkeltstarten.

Den fjerde og sidste cykelrytter til herrernes landevejscykling ved OL er fundet. På baggrund af en indstilling fra Danmarks Cykle Union har Danmarks Idrætsforbund udtaget Mikkel Norsgaard Bjerg til legene i Paris.

I forvejen var Mads Pedersen, Mattias Skjelmose og Michael Mørkøv udtaget, og nu har UAE Team Emirates-rytteren så fået den sidste plads.

”Jeg er utrolig stolt over at skulle til OL. Jeg er gået all in på at komme med. Siden december har jeg kun været hjemme 14 dage, og ellers har jeg bare kørt løb og været på træningslejre. Jeg valgte at køre Giro d’Italia og springer Touren over for at kunne være helt klar til OL. Derfor er jeg også virkelig lettet over at blive udtaget,” siger Mikkel Norsgaard Bjerg.

En af verdens bedste hjælpere
Til dagligt er den 25-årige dansker en meget værdsat hjælperytter for den slovenske superstjerne Tadej Pogacar. I Paris skal han være hjælperytter for Mads Pedersen i linjeløbet, mens han sammen med Mattias Skjelmose skal repræsentere Danmark i enkeltstart – en disciplin hvor han tre gange i træk er blevet U23-verdensmester.

”Jeg ser frem til at hjælpe Mads. Jeg er hjælperytter til daglig og har specialiseret mig i netop det. Jeg ved, at jeg kan gøre en forskel for holdet. Vi har et stærkt dansk hold, og vi skal vise, at vi er klar til at køre med om medaljerne i Paris. Og så ser jeg frem til enkeltstarten. Jeg har arbejdet med enkeltstart i 10 år, og jeg ved, hvad der skal til for at ’peake’ i den disciplin.”

Mikkel Norsgaard Bjergs hustru, Emma Norsgaard Bjerg, deltog i både linjeløbet og på enkeltstarten ved OL i Tokyo 2021. Kvindernes hold er endnu ikke udtaget, men han håber at kunne dele OL-oplevelsen i Paris med hende.

”At skulle til OL med Emma bliver noget helt specielt. Vi er gode venner med Julie og Lasse Norman Leth (cykelpar, der begge vandt medaljer i banecykling ved OL i Tokyo red.), og vi ser frem til kunne dele samme oplevelse som dem,” siger Mikkel Norsgaard Bjerg.

Store forventninger til cykelkvartetten
Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) byder man Mikkel Norsgaard Bjerg velkommen på holdet.

”Tillykke til Mikkel med den sidste plads på holdet. Der har været utrolig stor kamp om pladserne, og vi ender med at sende en fantastik kvartet til Paris. Jeg ser frem at opleve Mikkels fantastiske kvaliteter i både linjeløbet og på enkeltstarten,” siger DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen.

Også hos Team Danmark er der store forventninger til Mikkel og de øvrige danske landevejsryttere.

“Dansk cykling er i absolut verdensklasse, og som tidligere tredobbelt ungdomsverdensmester i enkeltstart og med stor erfaring som bl.a. hjælperytter for Tadej Pogacar ved Tour de France tilfører Mikkel Bjerg yderligere kompetencer og kvalitet til et allerede stærkt dansk OL-hold. Det bliver et vildt linjeløb i Paris. Og jeg er sikker på, at vi får de røde og hvide farver at se med helt fremme,“ siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

Mikkel Norsgaard skal i aktion den 27. juli, hvor enkeltstarten afvikles, og den 3. august, hvor det gælder linjeløbet.

Tilbage