Gå til hoved-indhold

MTB-landsholdet er godt i gang med OL-forberedelserne

19.01.2024
  • 1 af 1
Det danske MTB-landshold bruger 3 uger af januar i sydafrikanske Stellenbosch som en del af forberedelserne frem mod OL i Paris til sommer.

Takket være en donation fra Salling Fondene og Team Danmark er det blevet muligt for MTB-landsholdet at tage tre uger på træningslejr til Stellenbosch i Sydafrika sammen med landstræner Mads Bødker.

”Det er en fantastisk mulighed, vi har fået gennem tildelingen fra Salling Fondene," udtaler landstræneren. "Det betyder, at vi har kunnet rejse herned, hvilket der ikke er plads til i vores almindelige budget. Det er et kærkomment afbræk i den hjemlige træning for rytterne. Her er varmt og tørt og virkelig gode træningsforhold. Stellenbosch er et sandt MTB-mekka, der er bygget over 1300 km spor i hele regionen. Alle spor er bygget på private vinområder og er meget velbyggede.”

Den tre uger lange træningslejr er et vigtigt element i forberedelserne frem mod OL, som skal køres i Paris til sommer.

”I olympisk perspektiv, er det vigtigt, at vi starter 2024 med optimale forberedelsesmuligheder," siger Mads Bødker. "Specielt herrerne skal køre op til deres bedste i foråret, for at vi kan kvalificere to ryttere. For kvinderne er de to pladser sikret."

Som et led i at tilbyde OL-aspiranterne de bedste muligheder for forberedelse har sportspsykolog Greg Diment fra Team Danmark været med i Stellenbosch.

"Vi har gennem det sidste år arbejdet målrettet med at hjælpe rytterne til at præstere det bedste, de kan. Specielt i forløbet frem til Paris kommer vi til at arbejde tæt sammen med Greg både som hold, men også individuelt, fortæller Mads Bødker.”

Blandt rytterne er der også stor glæde over træningslejren og de gode forberedelsesmuligheder.

”Det er fedt, at vi er så mange samlet og får muligheden for at træne sammen," siger Sebastian Fini. "Det er lige den optakt, jeg har drømt om at få til OL-sæsonen. Vi får også gode erfaringer med varme, som kan blive en fordel, når vi kommer til Paris."

Deltagere på samlingen er:

Malene Degn 
Caroline Bohé 
Sebastian Fini Carstensen 
Simon Andreassen 
Tobias Lillelund
Oliver Vedersø
(Sofie Heby Pedersen er på træningslejr med sit team i Spanien)

Tilbage