Gå til hoved-indhold

Ny gravel-cup tilføjes til den danske cykelkalender

13.02.2024
  • 1 af 1
    Foto: Adventure Cycling
DCU Gravel Cup er det nyeste inden for gravelcykling, og i 2024 bliver cuppen kørt for allerførste gang. Cuppen arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Cykle Union og Adventure Cycling.

Den nye gravelcup er en spændende tilføjelse til cykelsporten i Danmark, og den køres over tre afdelinger. Denne cup udfordrer ryttere på grusveje i forskellige dele af Danmark, med start i foråret og afslutning i efteråret.

Allerede den 16. marts går det løs, og de tre afdelinger fordeler sig således:

  1. Spring Classic GRVL Experience i Odder - 16. marts: Denne åbningsrunde sætter scenen for konkurrencen og introducerer rytterne til udfordringerne ved grusracing (tilmeld DCU Gravel Cup her - tilmeld motion her).
     
  2. Gravel DM i Vejle - 4. maj: Den anden runde og samtidig danmarksmesterskabet i gravel. Denne afdeling lover yderligere spænding og konkurrence.
     
  3. Spændende lokation i Danmark - 12. oktober: Finalen afholdes på en endnu ikke afsløret, men garanteret unik lokation, hvor afgørelsen finder sted.

“Vi er stolte over at være en del af udviklingen inden for gravelcykling i Danmark sammen med Danmarks Cykle Union,” siger Mads Christensen fra Adventure Cycling. ”Vores ambition for DCU Gravel Cuppen i 2024 er at skabe en unik oplevelse for både licens- og motionsklasserne!”

For at sikre et bredt felt i den nye DCU Gravel Cup konkurreres der i flere licensklasser: elite, U19 og masterklasser.
- Kvinder: DA/DB/U19P/D40/D50
- Mænd: A/B/U19/H40/H50

Derudover vil der for hver afdeling også være en motionsklasse med åben tilmelding for alle.

I DCU Gravel Cup kører licensrytterne efter point, og det er kun de to bedste resultater, der tæller, når det endelige resultat skal gøres op i finalen. Derudover tæller den sidste afdeling dobbelt, hvilket skal sikre, at konkurrencen forbliver åben og spændende indtil den sidste afdeling.

DCU Gravel Cup belønner ikke kun vinderen med æren, men også med kontante præmier til de førende ryttere efter den sidste afdeling, hvilket skal bidrage til yderligere motivation for rytterne. Gravelcuppen forventes at blive en udfordrende og spændende tilføjelse til den danske cykelsportskalender.

Vi glæder os til at se dig til første afdeling den 16. marts! 

Tilbage