Gå til hoved-indhold

Rasmus Quade ansat som U19 banelandstræner

06.01.2024
  • 1 af 1
    Foto: DCU/Dan Møller
Danmarks Cykle Union har udvidet trænerstaben og tidligere rytter Rasmus Quade er således tilknyttet banelandsholdet i en halvtidsstilling, som landstræner for U19 herrer.

Det er en yderst kompetent person, der nu skal arbejde med udvikling af fremtidens eliteryttere på banen.
Rasmus Quade kommer med en årelang rytter erfaring, fra såvel landevejen som banen. Quades CV indeholder blandt andet udtagelse til banelandshold fra 2009 – 2016. To gange OL deltagelse, flere VM medaljer, deltagelse i VM i landevejscykling i årene 2009 til og med 2015. Senest har Quade udover at uddanne sig til skolelærer også fungeret som sportsdirektør på det danske cvkelhold Team CO Play – Giant.

Det er således en erfaren herre, der nu tager over på U19 herre landsholdet. Om den nye landstræner siger Danmark Cykle Unions elitechef Morten Bennekou: ”Jeg er meget glad for, at Rasmus nu bliver en del af landstrænerteamet. Vi kender ham rigtig godt, både som rytter på bane- og landevejslandsholdet, og i de senere år har vi derudover lært ham at kende som et dygtigt trænertalent. Så jeg har store forventninger til Rasmus´ virke hos os. Med denne ansættelse styrker vi faktisk hele bane set-uppet, da Rasmus jo specifikt går ind og overtager ansvaret for U19-drengene, mens hans ansættelse også betyder, at Thomas Dalsted får mere tid til sine tilbageværende ansvarsområder, Bane Dame landsholdet samt U23-kvinderne og U19-pigerne. Den ekstra manpower på trænersiden er dermed en klar styrkelse også på damesiden, så også den del er jeg meget glad for, at vi nu får på plads og arrangeret på en bedre måde”.

Rasmus Quade selv, glæder sig til at tage teten på at skabe fremtidens talenter på banen og siger følgende om sine forventninger til jobbet:
”Jeg ser allermest frem til at arbejde med de unge mennesker, som er meget tæt på at være eliten. Med min lange karriere fra bane landsholdet, kommer jeg med en unik viden hvor jeg kan være med til at løfte dem til det højeste niveau. Samtidigt har jeg tilegnet mig en række pædagogiske kompetencer fra arbejdet- og studiet som lærer. Jeg kommer med den tilgang, at jeg ikke kun har tænkt mig at gøre dem til dygtige atleter, men jeg vil også gerne danne dem som mennesker, og dermed give dem et bredt perspektiv på livet”, slutter en forventningsfuld Rasmus Quade.

Tilbage