Gå til hoved-indhold

Rute, dato og navn på plads for Danmarks nye, store World Tour-cykelløb fra Roskilde til København

17.06.2024
  • 1 af 1

En kommende klassiker er skabt blandt de internationale cykelløb. Nu tager partnerkredsen og arrangørerne bag næste skridt, med præsentation af rute, navn og program for løbet. Dette foregik mandag den 17. juni på Københavns Rådhus.

Når løbets start til næste sommer går i Roskilde med målstreg i København, er det under navnet Copenhagen Sprint. Det blev slået fast ved en lanceringsevent på Københavns Rådhus. 
Løbet, som er kategoriseret på World Touren for både kvinde- og herreryttere, har fået en placering i UCI-løbskalenderen den 21. og 22. juni 2025, som gør det muligt for sprinterne at teste formen endeligt forud for verdens største cykelløb, Tour de France.

Ruten, der blev afsløret, byder på nye, spektakulære strækninger. Startskuddet går ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde med målstreg ved Statens Museum for Kunst i København. Ruten snor sig gennem det nordsjællandske landskab med naturskønne veje, slotte og vartegn for til sidst at munde ud i Københavns gader over broer, søer og forbi det historiske og moderne Københavns bygninger og seværdigheder.

21. juni 2025: Ruten for kvinder er 160 km. 130 km fra Roskilde til København. 3 omgange i København på 10 km rundstrækning.

22. juni 2025: Ruten for herrer er 230 km. 180 km fra Roskilde til København. 5 omgange i København på 10 km rundstrækning.

De endelige ruter forventes præsenteret primo 2025. Se yderligere informationer på løbets nye website: www.copenhagensprint.com

Konstitueret formand i Danmarks Cykle Union, Johnny Lillelund, siger:
"UCI-kalenderen er et kolossalt puslespil, så vi er meget glade for at have fået en så attraktiv dato. Det er kort før de nationale mesterskaber og herrernes Tour de France-start, så Copenhagen Sprint-løbene vil i den grad give de danske cykelelskere noget at se frem til, og samtidig er det en ledig dato på kvindernes kalender, så vi kan håbe på besøg af de største stjerner. Der bliver cykling på højt plan og masser af spændende aktiviteter rundt om løbene, så Danmark vil i den grad blive ramt af cykelfeber, når vi lancerer dansk cyklings nye sommertradition."

I løbsweekenden vil partnerkredsen bag skabe en folkefest og cykelfestival med masser af aktiviteter for børn, voksne og cykelfans. Bl.a. arrangeres et folkecykelløb, hvor alle gratis kan cykle ruten i København. Ved målområdet skal en cykelfestival løbe af stablen, hvor alle er inviteret med, ligesom der også vil være hot spots med lokale cykelfester langs hele ruten. Som del af cykeleventen afholdes et politisk topmøde. Cykeltopmødet sætter rammen for nye strategiske samarbejder, der kan fremme hverdagscykling i Danmark og resten af verden.

Det blev i december 2023 offentliggjort, at den internationale cykelunion, UCI, har tildelt Danmarks Cykle Union (DCU) løbslicens i foreløbigt tre år – 2025, 2026 og 2027. Bag cykelløbet står en national partnerkreds bestående af Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Kulturministeriet, Erhvervsministeriet, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Danmarks Cykle Union. DCU har stiftet et eventselskab, der skal forestå planlægning og afvikling af løbet.

FAKTA OM COPENHAGEN SPRINT

  • Copenhagen Sprint består af to professionelle løb: Et elitecykelløb for både kvinde- og herreryttere. Kvindernes løb afvikles lørdag 21. juni 2025. Ruten for kvinder er 160 km. 130 km fra Roskilde til København. 3 omgange i København på 10 km rundstrækning.
  • Herrernes løb afvikles søndag 22. juni 2025. Ruten for herrer er 230 km. 180 km fra Roskilde til København. 5 omgange i København på 10 km rundstrækning.
  • Folkecykelløb for alle på ruten i de københavnske gader. Det er gratis at deltage.
  • Folkefest og cykelfestival i Roskilde, København og rundt på ruten med hot spots og aktiviteter for børn, voksne, turister og cykelfans. Der vil bl.a. være cykelfestival ved målområdet i København. Frivillige foreninger, erhvervsliv og organisationer inddrages, så vi sammen skaber en cykelfest, der involverer alle cykelelskende danskere.
  • Som del af cykeleventen afholdes et politisk topmøde. Cykeltopmødet sætter rammen for nye strategiske samarbejder, der kan fremme hverdagscyklisme i Danmark og resten af verden.
     
Tilbage