Gå til hoved-indhold

Shimano MTB Liga er klar igen

17.05.2024
  • 1 af 1
    Foto: Kennet Havgaard
Anden og tredje afdeling af Danmarks bedste MTB-liga er lige om hjørnet, og der er god grund til at lægge vejen forbi Silkeborg BikePark og Rold Skov, som med garanti byder på intense terrænvæddeløb i pinsen.

I april indledtes den nye sæson af Shimano MTB Liga, da Holte succesfuldt afviklede årets første løb i Geels Skov. Favoritterne i elitefeltet levede op til forventningerne, da Sebastian Fini Carstensen og Caroline Bohé krydsede målstregen først, og i ungdomsrækkerne udfoldede juniorerne deres talenter og skabte medrivende løb.

Nu er turen kommet til Silkeborg og Rold, der i den kommende weekend skal sætte scenen for henholdsvis anden og tredje afdeling af den hjemlige MTB-sæson. Begge løb er rangeret en klasse højere som C1-løb, og der er derfor endnu flere point at hente hjem til ranglisten.

Silkeborg BikePark

Lørdag d. 18. maj skal der køres jord op i Silkeborg BikePark, hvor landets bedste mountainbikeryttere skal sno sig gennem spor i særdeles særklasse. Ruten bliver et sammensurium af de allerede etablerede spor og offentliggøres fredag eftermiddag, hvorefter rytterne får mulighed for at prøvekøre dens eksplosive opkørsler, tekniske nedkørsler og hurtige kurver. Løbsdagen begynder allerede kl. 9.30 og fortsætter resten af dagen.

I Silkeborg ser man frem til et stort løb med rekordmange løbsdeltagere, og det glæder arrangørerne. I et tæt samarbejde med Viborg arbejder man nemlig på at få banerne i det midtjyske til at høre til blandt de absolut bedste. Allerede til august afholdes EM i MTB Marathon i Viborg, og man arbejder ihærdigt på at lokke flere store konkurrencer til byerne. Samarbejdet trives, hvilket skyldes kommunal opbakning, støtte fra det lokale erhvervsliv og ikke mindst en frivillighed, der bygger på stærkt sammenhold, kammeratskab og vilje.

”Det, som er værd at gøre, er værd at gøre godt. Vi arbejder ikke for at få fri, men for at blive færdige. De frivillige har stor værdi for os, og dem vil jeg gerne hylde,” udtaler Henrik Karlsen, direktør for projektet Outdoor Arena.

Læs mere om løbet her

Rold Skov

Feltet får kun et lille hvil, inden det går løs endnu engang. Allerede mandag d. 20. maj skal benene igen tale for sig selv i Rold Skov, når rytterne skal ud på en rute med mange højdemeter og lange opkørsler, hvor angrebene kan sættes ind. Et af højdepunkterne ved løbet i Rold Skov er den lange downhill bane med vanskelige sektioner, der kommer til at udfordre feltet, og ruten skal nok få pulsen til at stige til maks.

Rold Skov var vært for DM i mountainbike i 2022, og arrangørerne har lagt sig i selen for at skabe endnu et mindeværdigt event for tilskuere, der nemt kan finde en god plads mellem træer og tracks. Løbsdagen bliver begivenhedsrig og starter kl. 9.30, og efterfølgende vil vi være meget klogere på favoritterne i dette års Shimano MTB Liga.

Læs mere om løbet her

Det er mange point at køre om i pinseferien, og der kan blive vendt op og ned på ranglisterne. Vi ses i det jyske til Danmarks bedste mountainbikeløb.

Shimano MTB Liga består af i alt seks afdelinger, hvor de resterende skal afvikles i Varde (16/6), Sorø (25/8) og endeligt finalen i Slangerup (8/9).

Tilbage