Gå til hoved-indhold

Stærk dansk præstation ved Paris-Roubaix U19

10.04.2024
  • 1 af 1
    Foto: Dan Dupont Hougaard
Det danske juniorlandshold deltog i søndags ved Paris-Roubaix, og her leverede holdet et virkelig velkørt løb.

Der blev lagt en god plan forud for starten på den legendariske brostensklassiker - og holdet fulgte planen til punkt og prikke over de mange ujævne pavéer.

"Drengene præsterede virkelig godt på dagen," fortæller landstræner Michael Berling. "Planen holdt, og gruppen leverede. Præstationen var til et 12-tal."

Planen var at komme ind på de første pavéer som samlet gruppe og holde sig ude af problemer. Herefter var det Anton Louws opgave at komme på forkant med løbet - og dette lykkedes helt perfekt. De danske ryttere kom ind på den allerførste sektor helt i front af feltet, og så kunne Anton Louw ellers køre afsted med det første udbrud.

Først ved sektor 12 skulle løbet for alvor angribes, og her lykkedes det for en god gruppe at komme afsted. Derfra var det forfølgelsesløb ind mod Roubaix, hvor udbrydergruppen undervejs blev formindsket.

Albert Withen Philipsen fik sammen med bl.a. danske Theodor Clemmensen (som kørte for sit hold) skabt en lille gruppe på sektor 7, og sammen jagtede de to ryttere, som lå alene i front. Desværre havde Albert et styrt undervejs og skulle dermed kæmpe sig tilbage igen. Der var dog overskud til at forsøge sig med et angreb, men på den ikoniske cyklebane i Roubaix blev Albert hentet, og han endte dermed lige uden for podiet.

"Det er superærgerligt," siger Michael Berling, "men det er virkelig velkørt af holdet. Anton og Albert bliver begge bragt i situationer, der kan afgøre løbet. Det er en virkelig flot præstation af holdet."

Med Albert Withen Philipsens fjerdeplads var der to danskere i top-5. Theodor Clemmensen fik nemlig kørt sig ind på femtepladsen.

HOLDET:
Albert Withen Philipsen (Tscherning Cycling Academy)
Marius Hobolt (Tscherning Cycling Academy)
Anton Louw Larsen (Uno-X Carl Ras Roskilde Junior)
Nikolaj Ankerstjerne (Uno-X Carl Ras Roskilde Junior)
Magnus Carstensen (Team Mascot WorkWear)
Frederik Dupont Hougaard (CeramicSpeed Herning C.K. Junior)

Tilbage