Gå til hoved-indhold

U23-landsholdet melder klar til Fredsløbet

28.05.2024
  • 1 af 1
    Rasmus Søjberg Pedersen kommer til Fredsløbet med en frisk sejr i Grand Prix Herning.
Det danske U23-landevejslandshold deltager i det traditionsrige Fredsløbet (Course de la Paix Grand Prix) fra den 30. maj til den 2. juni 2024. Dette prestigefyldte etapeløb er en del af Nations Cuppen og har med årene udviklet sig til at være et af de vigtigste U23-løb med bevågenhed fra World Tour-holdene.

Fredsløbet er kendt for sine udfordrende bjergetaper, der traditionelt har været afgørende for løbets udfald. Sidste år leverede Simon Dalby en imponerende præstation, hvor han sluttede som samlet to'er og vandt kongeetapen. I år er målsætningen klar: at vinde løbet med Dalby som kaptajn. 

"Det er sjældent, vi har så skarp en målsætning," fortæller cheflandstræner Anders Lund. "Vi har samlet et rigtig godt hold, der er klar til at hjælpe Simon. Det er en kæmpe chance for ham og for holdet."

Følgende ryttere er udtaget:

Simon Dalby (Uno-X Mobility Development Team)
Adam Holm Jørgensen (Hagens Berman - Jayco)
Rasmus Søjberg Pedersen (DECATHLON AG2R LA MONDIALE Development Team)
Patrick Frydkjær (Lidl-Trek Future Racing)
Emil Schandorff Iwersen (BHS - PL Beton Bornholm)
Morten Nørtoft (Team Visma | Lease a Bike Development)

Holdet har allerede haft en lovende start på sæsonen i Nations Cuppen, hvor de ligger som nummer 6 efter det første arrangement.

Fredsløbet er ikke blot en mulighed for at vinde ære og hæder, men også en potentiel vej til professionelle kontrakter for rytterne. Det er et vigtigt sted at præstere, og holdet vil gribe muligheden med begge hænder.

Tilbage