Gå til hoved-indhold

Landevej

Danmarks Cykle Union, Herning Cykle Klub og Herning Kommune byder velkommen til årets DM-drama. Herning danner rammen om et DM med spændende ruter, hvor scenen er sat, når landets bedste cykelryttere skal dyste om dannebrogstrikoter.

Under DM-ugen bliver Herning hele Danmarks sportshovedstad fra 20. til 23. juni.
Enkeltstarten og linjeløbene har start og mål i Herning, og som altid er der garanti for drama og god stemning, når de nye danske mestre skal kåres.

DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et mini-OL på dansk grund. Over 135 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Herning d. 20.-23. juni 2024.

DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over 82 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, faldskærm, kano og kajak, rally, skydning og meget andet. Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Herning. Det er tredje gang, DM-ugen afholdes, siden debuten fandt sted i Aalborg i 2022. I år går værtsbystafetten videre til Herning.

Landevejscykling bliver en af de helt store discipliner, og fra Danmarks Cykle Union glæder vi os til at præsentere det bedste dansk landevejscykling formår.

  • Fredag d. 21. juni:  Landevej enkeltstart
  • Søndag d. 23. juni:  Landevej linjeløb

Du kan finde meget mere om hele DM-ugen på DETTE LINK 

Enkeltstart og linjeløb er to af landevejscyklingens klassiske discipliner. I enkeltstarten kæmpes mod tiden, hvor bedste tid bestemmer, hvem der trækker den eftertragtede dannebrogstrikot over hovedet. I linjeløbet stiller de bedste hjemlige ryttere op side om side med udlandsprofferne, der altid deltager i stort antal. De to discipliner trækker altid masser af forventningsfulde fans af huse. Det kommer også til at ske til DM-ugen i Herning, hvor ruterne har start og mål i Herning.

PARACYKLING FÅR DEBUT VED DM-UGEN
Det er ikke kun Danmarks Cykle Union, der repræsenterer cykelsporten ved DM-ugen. Parasport Danmark har for første gang paracykling med til det store samlende event. Lørdag den 22. juni kan man således også opleve cykelløb i centrum af Herning, når der dystes i enkeltstart og linjeløb inden for 2-hjulede racercykler, trikes og håndcykler. Blandt deltagerne vil blandt andre være Emma Lund, der er regerende verdensmester i Trikes klasse 2 for kvinder.

Det er ikke første gang, at Danmarks Cykle Union og Parasport Danmark har afviklet DM i landevejscykling sammen. Sidste gang det skete var i 2021 i Give. Der forventes ca. 20 deltagere til DM i paracykling.